MHP’de ‘yargılı’ günler başlıyor

Düzenleyen:
MHP’de ‘yargılı’  günler başlıyor

POLİTİKA Haberleri

Muhalif kanat, iki haftalık sürede herhangi bir cevap alamayınca mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor.

Damla Peker ANKARA
MHP’de Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye karşı kazan kaldırarak olağanüstü kongre toplamaya çalışan muhalefet, yargı sürecinde ‘Hoca’ taktiği uygulayacak. Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, topladıkları 543 imzayı 15 Ocak’ta genel merkeze teslim etmişti. Başkan adayları, 2 haftalık sürede herhangi bir cevap alamayınca mahkemeye gitme hazırlıklarını hızlandırdı. Üç ismin hukukçularla bugün bir araya gelerek dilekçe konusunda istişare edeceği ve yargı sürecinin ne zaman başlatılacağına karar vereceği öğrenildi. 
Muhalefet, mahkemenin en geç 1 ya da 1.5 ay içinde kurultay çağrı heyeti tayin etmesini planlıyor. 
Olağanüstü genel kurultayın kesin toplanacağından umutlu olan muhalif kanat, bu konuda daha önce verilmiş emsal kararları referans alıyor. 2010 yılında Numan Kurtulmuş ve merhum Necmettin Erbakan arasındaki tartışmalı Saadet Partisi kongresi sonrası ‘Hoca’nın çağrısı üzerine 650 delegenin imzasıyla olağanüstü kongreye gidilmişti. Devlet Bahçeli’nin rahatsızlığına denk gelen 15 günlük süreçle ilgili de bilgi veren muhalifler, “Olağanüstü kurultay cevabı ile ilgili genel merkezden bekleme süreci talep etselerdi beklerdik. Ancak böyle bir talep gelmedi. Sadece geçtiğimiz günlerde MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, en kısa sürede konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını söyledi. Ancak ‘Olağanüstü kurultayın toplanmasını uygun görmüyoruz’ gibi bilenen şeyleri tekrar etti” dedi. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...