Rus uçaklarının Suriye'deki saldırılarında 3 çocuk öldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rus uçaklarının Suriye'deki saldırılarında 3 çocuk öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Rus savaş uçakları Halep'in Anadan ilçesinde yerleşim yerine düzenlediği hava saldırısında 3 çocuk öldü, 10 kişi yaralandı.

Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyinde muhaliflerin denetimindeki Anadan ilçesinin yerleşim birimlerine yaptığı saldırı sonucu 3 çocuğun hayatını kaybettiği, 10 kişinin de yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus jetlerinin ülkenin kuzeyinde Halep kentine bağlı Anadan ilçesindeki yerleşim yerine saldırması sonucu 3 çocuk yaşamını yitirdi, 10 kişi de yaralandı.

Sivil savunma ekiplerinin olayda yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralıların çıkartıldığı ifade edilirken yaralıların ilçedeki sahra hastanelerine kaldırıldığı belirtildi.

Rus savaş uçaklarının 3 gündür Halep'in kuzeyinde 800 hava saldırısında bulunduğu ve saldırıların geneline yakınının sivillerin yaşadığı birimlere yönelik yapıldığı kaydediliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...