Fırtına daha yüksek tepelerden vuruyor

Düzenleyen:
Fırtına daha yüksek tepelerden vuruyor

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) son günlerde Suriye’deki YPG/PKK teröristlerine müdahalede kullandığı obüsler, dün sabah Kilis sınırındaki Akçabağlar üs bölgesinden alınarak Yüksektepe Hudut Karakolu çevresine taşındı.

Yüksek noktalara yerleştirilen obüs ve diğer zırhlı araçların taşındığı namluları Suriye tarafına çevrili olarak konuşlandırıldı. Sevkiyatın ardından Suriye’den Türkiye tarafına yine ateş açıldı. Bunun üzerine Fırtına obüs topları ve topçu bataryaları teröristlerin denetimindeki Minnig Havaalanı ve çevresindeki köylere misilleme yaptı. Topçu birlikleri, Azez’in güneybatısında yer alan Minniğ köyü ve yanındaki havaalanı, Maranas köyü ile Tel Rıfat arasındaki Ayndağne köyünün kontrolünü ele geçiren terör örgütü YPG/PKK mevzilerini hedef aldı. TSK, geçen cumartesi gününden itibaren hergün Türkiye tarafına ateş açılması sebebiyle misliyle karşılık veriyor. Azez bölgesi çevresinden dumanlar yükseldi. Dumanların Fırtına obüslerinin attığı toplardan dolayı mı yoksa Suriye’de patlama sebebiyle mi yükseldiği öğrenilemedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...