Ayşegül Pürnek Kayseri'nin ilk kadın şehidi oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ayşegül Pürnek Kayseri'nin ilk kadın şehidi oldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara'daki terör saldırısı, Kayserili sivil memur Ayşegül Pürnek'i hayattan kopardı. Pürnek Kayseri'nin ilk kadın şehidi oldu...

Ankara'daki terör saldırısı, Kayserili sivil memur Ayşegül Pürnek'i hayattan kopardı. Genelkurmay Başkanlığında 5 yıldır memur olarak çalışan 32 yaşındaki Pürnek, terör saldırısına iş çıkışı bindiği askeri serviste yakalandı. Kızlarının ölüm haberini alan Kayseri'deki ailesi, yasa boğuldu. Anne Gülay Pürnek, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde görevli psikolog ve yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılırken ailenin yaşadığı Kızılırmak Caddesi'ndeki apartmana Türk Bayrağı asıldı. 3 gün önce Ankara'daki kızını ziyaretten dönen Anne Pürnek, "Sen ölmeseydin de ben ölseydim keşke yavrum" diye ağıtlar yaktı.
Ayşegül Pürnek Kayseri'nin ilk kadın şehidi oldu
Fuat-Gülay Pürnek çiftinin en büyük çocuğu olan Pürnek'in Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini bitirdiği, KPSS ile Genelkurmay Başkanlığındaki görevine atandığı öğrenildi.
Yakınlarından alınan bilgiye göre, Ankara'da yalnız yaşayan Pürnek, müfettiş olmak için sınavlara hazırlanıyordu.
KPSS'yi kazanmak için gece gündüz çalıştığı ifade edilen Pürnek'in bir kişinin alındığı kadroya atandıktan sonra büyük sevinç yaşadığı aktarıldı.
Pürnek'in cenazesinin, yarın öğlen namazı sonrası Kayseri'de defnedileceği bildirildi.
Ayşegül Pürnek Kayseri'nin ilk kadın şehidi oldu

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...