Erdoğan: Hedefimiz çıkar değil insanlıktır

Düzenleyen:
Erdoğan: Hedefimiz çıkar değil insanlıktır

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan: Herkesin petrol için gittiği Orta Doğu’ya biz demir yoluyla gittik. Kardeş toplumlar, gözlerini Türkiye’ye dikiyor, bizi rehber görüyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün İslam dünyası fitnenin, bölünmüşlüğün, çalkantıların sancısı içinde kıvranıyorsa dönüp önce kendimizi sorgulayacağız. Demek ki yeteri kadar sesimizi duyuramıyoruz, demek ki yeteri kadar hakkın, hakikatin, adaletin mücadelesini veremiyoruz” dedi. Türkiye Diyanet Vakfı’nın “Uluslararası İyilik Ödülleri” töreninde konuşan Erdoğan,  “Medeniyetimizin bize yüklediği sorumluluğa dört elle sarılmalıyız. Bizim medeniyetimizin olduğu hiçbir yerde, DAEŞ, Boko Haram, PKK, PYD, YPG, Ku Klux Klan ve soykırım olamaz” diye konuştu. Mülteci krizine temas eden Erdoğan, “Suriye ve Irak’taki mazlumlara kapımızı açtıysak iyilik medeniyetinin mensupları olduğumuz için açtık. Kaç kişi gelecek, diye sormadık, Batı ne yapıyor? Biz diyor 300, 500 kişi alırız. Sonra ne yaptılar? Dikenli telleri koydular. ‘Hayır almayız, Türkiye bize rakam versin.’ Ne rakamı? Şu anda 3 milyon insan var burada. Bundan sonra da yine biz açık kapı politikasıyla o bombalardan kaçan insanları ne olursa olsun, almaya mecburuz, çünkü bu medeniyetin evlatları bunu yapmakla yükümlüdür. Müessif olaylar tüm Müslümanları töhmet altında bırakmaya, tüm Müslümanları terörist gibi göstermeye çalışanlara fırsat veriyor, ama biz onlara vermeyeceğiz” dedi.  Erdoğan, “Bizim ecdadımız gittiği yerlere kılıcıyla gitmiştir, ama gönülleri fethetmiştir. Herkesin petrol için gittiği Ortadoğu’ya biz demir yoluyla gittik. İnsanlığın özlem duyduğu barış bizimle gelecektir. Bugün büyük bir dönüşümün sancıları içinde kıvranan tüm kardeş toplumlar, gözlerini Türkiye’ye dikmiş durumda. Umutla çıkış yolu arıyorlar. Rehber olarak da bizleri görüyorlar, sizleri görüyorlar” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...