Yeniden 'Fetih' coşkusu

Düzenleyen:
Yeniden 'Fetih' coşkusu

GÜNDEM Haberleri

3 boyutlu gösterilerle Büyük Fetih, 563 yıl sonra yeniden canlandırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla pazar günü kutlanacak olan İstanbul’un fethinin 563. yılı için Yenikapı Miting sahasında hummalı bir çalışma yapılıyor. Renkli görüntülere sahne olacak fetih kutlamalarında, 563 kişilik Mehteran Birliği konser verecek, Türk Hava Kuvvetleri Türk Yıldızları gösteri sunacak. Havai fişek gösterisinin de ayrı bir heyecan katacağı faaliyetler için miting alanına dünyanın en büyük 3D mapping sahnesi kuruldu. Sahne için tasarlanan özel gösteride, gerçek çekim, 3D animasyon, gerçek boyutlu gemi modelleri ile fetih yeniden canlandırılacak. Yurt içinden ve dışından 520 uzman bir araya gelerek, 3D mapping, lazer, pyroteknik, ışık, ses ve müziğin birlikte kullanıldığı görkemli bir fetih gösterisi hazırladı. Etkinlikte, yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik sahnede, dünya tarihini değiştiren, bir çağ kapatıp başka bir çağ açan Fatih Sultan Mehmed Han ile askerlerin İstanbul’u fethi temsili olarak gösterilecek. 
1 milyon kişiye hazırlık 
Sahada, 1 milyon katılımcı için yaklaşık bin 200 kişilik ekiple hazırlıklar sürüyor. Etkinlik günü seyirciler, 150 kapıdan alana girebilecek. Alanda, 2 çadır hastane, 10 sağlık noktası, 70 ambulans, 600 sağlık personeli, 6 mescit, 6 noktada mobil tuvalet ve şadırvan, 20 su dağıtım noktası, gösterinin izlenebilmesi için 9 dev ekran bulunacak. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...