Fener nefes kesti

Düzenleyen:
Fener nefes kesti

SPOR Haberleri

Obradovic'in ekibi basketbol play-off yarı final dördüncü maçında Cimbom'u Dixon ve Melih'in skorerliğiyle saf dışı etti

Fenerbahçe, Spor Toto Basketbol Ligi yarı final dördüncü maçında Galatasaray Odeabank'ı deplasmanda 82-75 mağlup etti ve seriyi 3-1'e getirerek finalde Anadolu Efes'in rakibi oldu. Abdi İpekçi'de serinin 3. maçında çıkan olaylar sebebiyle seyircisiz oynanan karşılaşmaya iyi başlayan takım ev sahibi Galatasaray oldu. Chuck Davis'in ilk çeyrekte attığı 7 sayıyla maçın kontrolünü uzun süre elinde tutan Ergin Ataman'ın takımı, Bogdanovic'ten yabancı sınırı sebebiyle yararlanamayan ve topu paylaşmakta güçlük yaşayan rakibine karşı ilk çeyreği 23-15 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Fenerbahçe'nin yaşadığı top kayıplarını Micov'dan üst üste gelen üçlüklerle değerlendiren Aslan devreyi 10 sayılık farkla 44-34 önde geçti.
Kalinic uyandırdı
İkinci yarıda ilk yarıyı skorsuz tamamlayan Nikola Kalinic'in sayılarıyla maça ortak olan Obra'nın takımı, Dixon ve Sloukas'ı da ekonomik kullanınca son bölüme hem farkı 3 sayıya kadar indirerek girmeyi başardı hem de dar bir rotasyonla oynayan rakibine nispeten daha diri kaldı. Sarı Kanarya son çeyrekte günün başarılı ismi Melih Mahmutoğlu'ndan gelen üç sayılık basketle öne geçmeyi başardı: 63-65. Obradovic kalan bölümde, Lasme'nin savunma direncinin düşmesini fark ederek Vesely ve Udoh'u da devreye soktu. Oyunu rahat domine eden Fener karşılaşmadan 82-75'lik galibiyetle ayrılarak altı sene sonra finalde Anadolu Efes'in rakibi oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...