63 yıldır sahura kaldırıyor

Düzenleyen:
63 yıldır sahura kaldırıyor

YAŞAM Haberleri

Çalar saatlerin, alarmlı telefonların olmadığı dönemlerde sahur yapmak için fazlasıyla ihtiyaç duyulan davulcular, şimdilerde geleneği, geleceğe taşımak adına özenle işlerini yerine getirmeye çalışıyor.

Onlardan biri olan 80 yaşındaki ramazan davulcusu Muzaffer İtik, Kırklareli’nde 63 yıldır vatandaşları manilerle sahura kaldırıyor. Teravih namazı sonrası kısa bir uykunun ardından çalar saatinin sesiyle uyanan İtik, kendisine yoldaşlık eden torunu Ferit Demirören ile şehrin sokaklarında yola koyuluyor. Vatandaşların sahur vaktinde davul ve manilerle uyanmaktan memnun olduklarını ifade eden İtik, babası ve dedesinin de ramazan davulculuğu yaptığını aktardı. Sahur vakti yaklaşık 25 kilometre gezerek vatandaşları kaldırdığını dile getiren davulcu Dede, “Kulaklarım duymuyor, bacaklarım çok ağrıyor. Ama ben vatandaşları sahura kaldırmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...