Asker ailelerine fatura desteği

Asker ailelerine fatura desteği

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehit yakınları ve gaziler ile terör mağduru siviller için yapılan yeni düzenlemeyi açıkladı. Yeni uygulamayla asker ailelerinin elektrik ve su faturalarına devlet desteği geliyor






AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehit yakınları ve gaziler için yeni bir düzenleme müjdesi vererek, ''Bu düzenlemeyle vazife ve harp malullerine sağlanan hakların kapsamını genişletiyoruz. Vazife ve harp malulü kapsamında olan TSK mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına 2, malul olanlara ise bir istihdam hakkı getiriyoruz'' dedi.

Erdoğan, vazife malullüğü kapsamında bulunan diğer kamu görevlilerine bir istihdam hakkı getirileceğini belirterek, ''Buna ek olarak terör mağduru sivil vatandaşlardan hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara da bir istihdam hakkı getiriyoruz. Sosyal güvencesi olanların maaş hakkından yararlanmasına imkan sağlıyoruz'' diye konuştu.

Çocuğu askerde olan muhtaç ailelere 250 lira ödeme

''Örneğin Afyonkarahisar'daki o talihsiz olan askerlerimizin yakınlarına sadece maaş veriliyordu, şimdi maaş artı 2 istihdam hakkını bu düzenlemeyle şehitlerimizin yakınlarına getirmiş oluyoruz'' diyen Erdoğan, evladı askerde olup muhtaç olan ailelere de çocuğu askerde olduğu süre boyunca düzenli olarak ayda 250 lira ödeme yapılacağını açıkladı.

Erdoğan, daha önce sadece Terörle Mücadele Kanunu kapsamında olanlarla asayiş ve güvenlik hizmeti sırasında hayatını kaybeden veya malul olanlara tanınmış olan sanal intibak suretiyle maaş artış imkanını, şimdi tüm vazife malullerine sağlayacaklarını bildirdi.

Su ve elektrik ücretlerinde indirim

Yeni bir düzenleme ile şehit yakını ve gazilerden su ve elektrik ücretlerinde indirim imkanından yararlanamayanların tamamının artık bu haktan yararlanma imkanına kavuşacağını belirten Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

''Ayrım yapmadan tüm şehit yakını ve gazilerimizi bu kapsama alıyoruz. Vazife ve harp malulü kapsamında olup faizsiz konut kredisinden yararlanamayanlara da faizsiz konut imkanı getiriyoruz. Hak sahipleri bu çerçevede 73 bin lira, 20 yıl vadeli faizsiz konut kredisi kullanabilecekler.''


Erdoğan, 65 yaşını aşmış muhtaç vatandaşlar ile muhtaç engellilere yönelik maaş uygulamasının kapsamını da belli kriterler çerçevesinde genişleteceklerini bildirdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...