Erdoğan: Ateşin üzerinde yürüyoruz

Erdoğan: Ateşin üzerinde yürüyoruz

Politika Haberleri

Korkunun üzerine gelecek inşa edilemeyeceğini belirten Başbakan Erdoğan, "Biz ateşin üstünde yürüyoruz. Bu süreç sıkıntılı bir süreç. Teröre hiçbir zaman taviz vermedik, vermeyeceğiz. Çözüm süreci ile tarih yazıyoruz. Bizim aldığımız riski almayan muhalefet mahçup olacak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Ege ve Batı Karadeniz illeri milletvekilleri partisinin genel merkezinde kahvaltıda buluştu. Çözüm sürecine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, muhalefetin çözüm sürecinin başarısız olması için çaba harcadığını hatırlattı. nbsp;Erdoğan, teröre hiçbir taviz vermediklerini, pazarlık yapıldığı iddialarının çözümü istemeyenler tarafından gündeme getirildiğini belirterek "İstedikleri kadar konuşsunlar, geri adım atmayız" dedi. nbsp;Başta çözüm süreci ve yerel seçimler olmak üzere herkesin daha fazla çalışması gerektiğini belirten Erdoğan, "Şu anda gerçek manada tarih yazıyoruz. Yeni bir ufuk açıyoruz. Hepiniz bu süreçte etkin rol alın. Çünkü sorun üretmek çözüm üretmekten daha kolay. Muhalefet bir çalışıyorsa biz on çalışacağız. Onlar bir kişiye ulaşıyorsa biz on kişiye ulaşacağız" dedi. Erdoğan, vekillere şu mesajları da verdi: "Ege bölgesi çözüm süreci açısından çok önemli. Oradaki vatandaşlarımızda tedirginlik var. Birileri iftira atıyor. Bir iftiranın yayılması doğrunun yayılmasından daha hızlı oluyor. Vatan millet, bayrak inanç gibi değerler istismara çok açık ve inançlar çok kolay istismar edilebiliyor, korku pompalanıyor. Ancak korkunun üzerine istikbal inşa edilemez. Biz ateşin üstünde yürüyoruz. Bu süreç sıkıntılı bir süreç. Biz risk aldık ama muhalefet bu riski alamıyor. Neticeye ulaştığımızda da muhalefet mahçup olacak. Biz 2001'de Afyon'da partiyi kurarken 'tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet' dedik, o gün ne dediysek bugün de onu diyoruz"


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...