Ahmet Özal'ın sağlık durumu iyi

/ Kaynak: İHA
Ahmet Özal'ın sağlık durumu iyi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Memorial Şişli Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın 3 kalp damarına kalp krizi geçirmeden by-pass ameliyatı yaptıklarını belirterek, "Özal'ın durumu çok iyi, 6 gün içinde taburcu edeceğiz" dedi.

Memorial Şişli Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın 3 kalp damarına kalp krizi geçirmeden by-pass ameliyatı yaptıklarını belirterek, "Özal'ın durumu çok iyi, 6 gün içinde taburcu edeceğiz" dedi. nbsp;
Sönmez, hastanede düzenlediği basın toplantısında, Ahmet Özal' ın sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi.
Ahmet Özal'ın, rahatsızlığı nedeniyle 17 Nisan'da babasının 20. ölüm yılında mezarı başında düzenlenen törenlere katılamadığını hat ırlatan Sönmez, "Yaptığımız incelemede Ahmet beyin kalbinde damar bozukluğu olduğunu gördük ve kendisine anjiyo yapmamız gerektiğini anlattık. Özal'ın damarlarında, salı günü yaptığımız anjiyoda ciddi daralmalar olduğunu tespit edip, ameliyat olması gerektiğini anlattık. Ahmet Özal'a, çarşamba günü by-pass ameliyatı yaptık" diye konuştu.
Sönmez, Ahmet Özal'ın 3 kalp damarına kalp krizi geçirmeden by-pass ameliyatı yaptıklarını bildirerek, ameliyatın 3,5 saat sürdüğünü ve çok başarılı geçtiğini anlattı.
Özal'ın durumunun çok iyi olduğunu ve 6 gün içinde taburcu edilebileceğini dile getiren Bingür Sönmez, "Ahmet Özal, şu anda yoğun bakımda ve özel odasına geçmeyi bekliyor. Yaklaşık 3 hafta sonra ise normal yaşamına dönebilecek" ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Bingür Sönmez, basın açıklamasının ardından Ahmet Özal'ın basın mensuplarıyla kısa süre bilgisayar üzerinden görüntülü görüş mesine izin verdi. Sağlıklı görünen Ahmet Özal, gazetecilere gülümsedi ve el salladı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...