Cumhurbaşkanı Gül, Mahmut Abbas ile görüştü

/ Kaynak: CHA
Cumhurbaşkanı Gül, Mahmut Abbas ile görüştü

Politika Haberleri  / CHA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Tarabya Köşkü'nde görüştü. Görüşmede, Orta Doğu ve Filistin'deki son gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Tarabya Köşkü'nde görüştü. Görüşmede, Orta Doğu ve Filistin'deki son gelişmeler ele alındı. nbsp;

Görüşmede ağırlıklı olarak ikili ilişkilerin yanı sıra Orta Doğu Barış Süreci ve Filistin'de ulusal uzlaşı sağlanmasına yönelik çalışmalar ile diğer güncel konular konuşuldu. Filistin'in Birleşmiş Milletler'de 'devlet' statüsünü kazanmasını müteakip ilk resmi yurt dışı ziyaretini geçen yıl Aralık ayında ülkemize gerçekleştiren Devlet Başkanı Abbas, İstanbul'da yaptığı temaslar hakkında Cumhurbaşkanı Gül'e bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Torunlar'ın 14 Nisan 2013 tarihinde Devlet Başkanı Abbas'a Güven Mektubu'nu sunarak Filistin Devleti nezdine atanan ilk Büyükelçi olduğunu hatırlatarak, bunun Filistin'in elde ettiği 'devlet' statüsünün uluslararası hukuk bağlamında sağladığı kazanımlar bakımından da ilk somut adımı teşkil ettiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, bu adımın Filistin'e destek veren tüm devletlere örnek olmasını temenni ettiğini belirtti.

Bu görevlendirmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Filistin Devlet Başkanı Abbas, ülkemizin esasen her alanda kendilerini desteklediğini belirterek, Türkiye'nin yardım ve katkıları için teşekkür etti.

Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...