Darbecilerin mal varlıkları millete!..

Düzenleyen:
Darbecilerin mal  varlıkları millete!..

GÜNDEM Haberleri

Yargılamalar bitene kadar darbecilerin mal varlıklarına el konulacak. Tazminatlar da cuntacıların cebinden çıkacak.

Yücel KAYAOĞLU

Darbe girişiminin ardından 3 ay süreyle ilan edilen OHAL kapsamında, hükümet çıkarılacak kanun hükmünde kararnamelerle darbecilere tarihin en büyük cezalar verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında son iki günde yapılan toplantılarda, soruşturma ve yargılamalar bitene kadar darbecilerin mal varlıklarına tedbir konulmasının öngörüldüğü öğrenildi. Bakanlar Kurulunda da bu konuda “ Bu kadar yer yakıldı yıkıldı, bombalandı. Binalar zarar gördü. İnsanlar öldü, bacaklarını kollarını kaybettiler. Bütün bunlar tazminat davasına konu olacak. Bu tazminatların darbecilerden alınması lazım” değerlendirmesi yapıldı.
TAZMİNATSIZ ATILACAK
Kanun hükmünde kararname (KHK) ile kamu personel rejiminde de değişikliğe gidilecek. FETÖ veya darbecilerle direk bağı olduğu tespit edilen kamu çalışanları tüm haklarından yoksun bırakılarak, tazminatsız işten atılacak ve savcılıklarla suç duyurusunda bulunulacak. Yapılacak değişiklikle, kademeli bir ceza sistemi getirilecek. Edinilen bilgilere göre, örgütün sempatizanı olan veya FETÖ’cü bir derneğe bağış yapan ile direkt FETÖ ile bağı olanlara aynı ceza verilmeyecek. Sempatizanlara ‘Tenzili rütbeye’ benzer cezalar getirilecek. Örneğin genel müdürken, sıradan bir memur yapılacak. FETÖ ile ilgisi olan tüm kurumlar hızla kapatılacak. Tüm mal varlıklarına el konulacak.
ASKERİ OKULLAR MEB’E
Hükümet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, FETÖ’cülerin yuvalandığı askeri okullarla ilgili de radikal kararlar alınacak. Bu kapsamda, askeri okulların Milli Eğitim Bakanlığına bağlanması öngörülüyor. Genelkurmay Başkanlığı’nın MSB’ye bağlanması Anayasa değişikliği gerektirdiği için ilk etapta bu konu acil düzenlemeler arasında yer almıyor. Ancak Jandarma Genel Komutanlığının lağvedilerek faaliyetlerini İçişleri Bakanlığı bünyesinde genel müdürlük olarak sürdürmesi sağlanacak.
ÖZEL DURUŞMA SALONLARI
Darbecilerin yargılanmasına ilişkin bazı düzenlemeler de KHK ile yapılacak. Bu kapsamda, darbeciler için Balyoz ve Ergenekon davalarının görüldüğü Silivri’deki gibi özel bir duruşma salonu belirlenecek. Bu davalar için çok sayıda hakim ve savcı görevlendirilecek. Darbecilerin gözaltına tutulma süreleri ise 4 günden 7 güne çıkarılacak.
Bakanlar Kurulunda, Fethullah Gülen’in iade sürecine ilişkin ABD ile yakın temasta olunması kararı da alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile kısa süre içinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Amerika’ya gidecek. Bakanlar, Amerikalı muhatapları ile Gülen’in iadesi ve 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin görüşmeler yapacak.
Hükümet ve AK Parti darbe girişimi ile OHAL kararına ilişkin uluslararası arenada bir çalışma başlatıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, TBMM’nin 13 uluslararası komisyonunun başkanını dün genel merkezde topladı. Toplantıda, komisyon başkanlarının muhataplarına mektup yazarak, Türkiye’de yaşananları anlatması kararlaştırıldı. Ayrıca yapancı parlamenterlerin Türkiye’ye davet edilerek darbecilerin TBMM’ye verdikleri zararı yerinde görmeleri sağlanacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...