Muş Valiliği'nden OHAL açıklaması

Muş Valiliği'nden OHAL açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Muş Valiliğinden, olağanüstü hal (OHAL) kararına istinaden kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması ve vatandaşların huzur ortamında yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli tedbirlerin alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde yapılanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin asker, polis ve halkın müdahalesiyle başarısızlıkla sonuçlandığı hatırlatıldı.
Anayasayla kurulan demokrasi düzenini, temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmaya yönelik şiddet hareketi sebebiyle ülke genelinde 21 Temmuz Perşembe günü 01.00'den itibaren 90 gün süreyle OHAL ilan edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bu karara istinaden ilimizde kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşlarımızın huzur ortamında yaşamlarını sürdürmeleri için valiliğimizce gerekli tedbirler alınmaktadır. Amacımız, vatandaşlarımızın insan haklarından, temel hak ve özgürlüklerden azami seviyede faydalanmasını sağlamaktır.
Bu amaca matuf olmak üzere vatandaşlarımızın kimliklerini yanlarında taşımalarını, güvenlik birimlerimizce uygulama noktalarında durdurulduklarında yardımcı olmalarını, sabırlı ve anlayışlı davranmalarını beklemekteyiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...