Başpehlivan kara

Düzenleyen:
Başpehlivan kara

SPOR Haberleri

Kıyasıya bir rekabete sahne olan finalde Mehmet Yeşil Yeşil'i mağlup eden Ordulu güreşçi 4'üncü defa altın kemerin sahibi oldu

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde zafer Recep Kara'nın! Finalde Mehmet Yeşil Yeşil'i mağlup eden Ordulu güreşçi, dördüncü defa altın kemerin sahibi oldu. Rakipleri Fatih Koyuncu, Hasan Zeybek, Ali Gökçen, Serhat Balcı, Şaban Yılmaz'ı yenen Ordulu Recep Kara ile Ali Rıza Kaya, Ünal Karaman, Abdullah Güngör, İsmail Koç, Ali Gürbüz'ü mağlup eden Mehmet Yeşil Yeşil, final karşılaşması için Sarayiçi Er Meydanı'nda çayıra çıktı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, iki pehlivana final müsabakası öncesi başarı diledi.
Altın kemer,altın puanla geldi
Kırkpınar'da 2004, 2007 ve 2008 yıllarının başpehlivanı Recep Kara ile 2009 ve 2010 yılları birincisi Mehmet Yeşil Yeşil, cazgırın salavatı sonrası peşreve çıktı. Kara'nın 2009 yılında altın kemerin daimi sahibi olmak için çıktığı er meydanında mağlup olduğu Yeşil Yeşil ile çıktığı rövanş anlamını taşıyan müsabakanın ilk dakikaları pehlivanların birbirlerini tartmasıyla geçti. Normal sürede üstünlük sağlayan olmadı ve puan alan pehlivanın kazandığı "altın puan" bölümüne geçildi. Bu bölümde iki isime de pasif güreştikleri gerekçesiyle birer ihtar verildi. Yeşil Yeşil'in iç kazıktan çekmeler ve tek dalmalarına Kara boyundurukla cevap verdi. Çift kol kasnak oyunuyla müsabakanın 61. dakikasında rakibini kendine çekerek alt eden Recep Kara, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı oldu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...