Fikret Orman: Stada asker indiğinde kaçın dedim!

Düzenleyen:
Fikret Orman: Stada asker indiğinde kaçın dedim!

SPOR Haberleri

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Avusturya kampında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Orman 15 Temmuz gecesi stada asker inmeye başladığında personele 'kaçın' talimatı verdiğini söyledi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman takımın kamp yaptığı Avusturya’da bir basın toplantısı düzenledi. Jose Sosa, yeni transfer Adriano ve mali yapı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Orman takımdan ayrılan Mairo Gomez hakkında da konuştu.

"SOSA KENDİNE ZARAR VERİYOR"

"Kişilerle insani ilişkilerimiz oluyor. Sosa da sevdiğimiz bir oyuncu. Kendi açısından sağlıklı görmüyorum. Gerek Ahmet Nur Çebi, gerek ben kendisi ile görüştük ve fikirlerimizi söyledik. Bizimle görüştüğünde gayet olumlu gözüküyor ama sonradan menajerlerin etkisi ile farklı hareketler içerisine giriyor. Şu anda Beşiktaş'a zarar vermemeli. Burada yaptığı hareketler profesyonelce değil. İstanbul'da antrenmanlara başlayacak. Biz de bir karar vereceğiz. Bizim duruşumuz ilk günden bu yana aynıdır. Ortada bir sözleşme var ve iki tarafı da alakadar ediyor. Burası da dünyanın en önemli kulüplerinden bir tanesi. Prensiplerimizden taviz vermemiz asla mümkün değil. O kendisi ile alakalı karar verecek. Süre devam ediyor. Kendine bir gelmesini ve toparlamasını istiyoruz. Bunu ona da söyledim. Giderse eğer onun yerine bir oyuncu alacağız. O parayı getirirse gidebilir. Şu anda kendine zarar veriyor. İnşallah temenni ediyorum ki, iyi bir hale gelir"

"OYUNCU SATMADAN OYUNCU ALAMAYIZ"

"Mario Gomez'in açıklaması çok net. 'Türkiye'nin politik durumu yüzünden ayrılmak istiyorum' dedi. Durum bu haldeyken bana da mesajlar atıyorlar. Beşiktaş oyuncu satmadan, oyuncu alamaz. Bunu anlamak istemeyen, anlamıyor. İnşallah son yapmış olduğumuz Adriano transferiyle de ne demek istediğimiz anlaşılmıştır. Çok önemli bir oyuncuyu takımımıza kazandırdık. Devam edeceğiz"

"ADRIANO TRANSFERİ ZORLU BİR SÜREÇTİ"

"Devre arasında Adriano ile görüşmelere başladık. Beşiktaş bilinen bir kulüp. Adriano da Beşiktaş'ta oynamak istedi ve biz de istedik. Süreç zor geçti. Özellikle havaalanı ve darbe girişiminden dolayı zor oldu. Eşini aldı ve geldi. Taraftarın coşkusunu gördü, o da mutlu oldu. Bizim hep bir çizgimiz var ve o çizgiden taviz vermiyoruz. Dünyadaki en kolay işlerden bir tanesi transfer yapmaktır. Çünkü imza atıyorsunuz ve onun istediklerini yerine getiriyorsunuz. Biz prensiplerimizle kulübü yönetiyoruz. Bizim açımızdan uygun bütçeli oldu. Ülke böyle olmasa daha da iyi yapabilirdik. Transferde Umut Güner ve özellikle Ali Naibi aktif rol oynadılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Kendilerini camia başkanı olarak tebrik ediyorum. Barcelona ile iyi ilişkilerimiz var. Daha doğrusu bütün kulüplerle iyi ilişkilerimiz var. Ayriyeten bedelsel başarı sadece bizim değil, Adriano'nun da başarısıdır. Kulübü de ona yardımcı oldu ve önünü açtı. Kendisini de tebrik ediyorum."
"KUYRUK ACISI OLAN KULÜPLER FİYAT ARTTIRIYORLAR"

"Biz bir oyuncu ile ilgileniyoruz ve hedef şaşırtmaca da yapıyoruz. Kime elimizi sürsek kuyruk acısı olan kulüpler gidip fiyat arttırıyorlar ya da bu işten para kazanan menajerler 100 liralık şeyi 500 liraya satmaya çalışıyor."

"İLGİLENDİĞİMİZ TEK OYUNCU MATHIEU DEĞİL"

"Mathieu da kariyeri belli olan bir oyuncu. Barcelona'da bir senelik sözleşmesi var. İlgilendiğimiz tek oyuncu da o değil. Transfer Eylül 2'ye kadar devam ediyor. Sosa transferini Mersin İdman Yurdu maçı oynanırken yapmıştık. Her ne kadar taraftarımız umutsuzluğa düşse de düşmemesi lazım. Biz o çizgide devam edeceğiz."

"BAKARSINIZ GOMEZ ŞİMDİ GELİR"

"Mario Gomez'e saygı duyuyorum. Kulüpteki ilişkileri takdire şayan olarak gelişti. Herkesle düzgün bir ilişki kurdu ve Beşiktaş'ı iyi temsil etti. Geçen sene de sözleşme imzalarken aynı şeyler vardı. Terörden bahsediyor, Fransa-Almanya maçında bomba patladı. Münih'te evleniyor ve ayrı bir terör olayı oluyor. Bu kaderle alakalı bir şey. Bu ülke bizim ülkemiz ve bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Ben çok katılmıyorum ama söylediklerine saygı duymak lazım. Mario belki ilerleyen dönemde gelir ve görev alır. Biz onu çok sevdik. Bakarsanız şimdi gelir. Ama bizim açımızdan şu anda öyle bir durum söz konusu değil"

"EREN DERDİYOK İÇİN YAZILI OLARAK BAŞVURDUK"

"Eren Derdiyok ile alakalı bir teklifte bulunmadık. 'Eren'i satmayı düşünüyorlar mı, nasıl satıyorlar?' diye sorduk. Onlar da 'yazılı olarak başvurun' dedi ve biz de başvurduk. Biz yazıyı yazdık, 15 dakika sonra basın toplantısı gibi lanse edildi. Bildiğim kadarıyla Eren, Beşiktaşlı."

"ETO'O'YU BEŞİKTAŞ'TA GÖRMEK İSTERİM"

"Eto'o ile Demba Ba transferinden önce konuştuk. O zaman Beşiktaş'a transfer etmek istiyorduk. Kendini kanıtlamış önemli bir oyuncu. İyi işler yaptı. Fakat bizim disiplinsel çizgilerimiz var. O çizgilere uyduğu takdirde neden olmasın. Kendisi de Beşiktaş'ta oynamak istediğini söylemiş. Ben de Eto'o gibi bir oyuncuyu Beşiktaş'ta görmek isterim ama oluşmuş bir şey yok"

"ERDAL TORUNOĞULLARI GELİR İŞİNE DEVAM EDER"

"Erdal Torunoğulları yakın arkadaşımız. Ağabeyi Turgut abi bizim ağabeyimiz gibidir. Kardeşi Aykut ile Hollanda'da beraberdik. Duygusal, hata yaptı. Biraz dinlensin. Bizim ailemiz içerisinde netice itibarinde kulübün başkanı olarak bütün ailenin babasıyım. Bazı konularda fevri olmamak lazım. Gelir işine devam eder. Çok sevdiğim bir arkadaşım. Biz menajerler ile yönetilmeyiz. Beşiktaş'ın menfaatlerine göre hareket ederiz. Menajerler o menfaat içerisinde bize hizmet ettiklerinde varlar. Eskiden beri tanıdığım menajerler vardır, onlarla ticaret yapmayız. Herkes Ahmet Bulut'un üzerine gidiyor. Beşiktaş futbol takımında geldiğimde Mendes'in 17 oyuncusu vardı. Şimdi Ahmet Bulut'un oyuncuları Gökhan var. Adriano da önemli bir rol oynadı. Bizim işimize ne geliyorsa ona göre hareket ediyoruz. Bunlar futbol içerisinde de vardır. Erdal ile aramızda küskünlükler olur. O da çocuklarından ayrı kaldı. Tatil yapsın gelir işini yapar"

"ARDA TURAN, SOSA'NIN DURUMUNA GÖRE..."

"Arda Turan gündemimizde yok. Arda Milli takımımızın önemli bir oyuncusu. İşin gerçeği bu tür kararlar Sosa'nın netleşmesi ile ortaya çıkabilir. Çünkü aynı bölgenin oyuncuları. Sosa için biz, teknik direktörümüz, takımdaki arkadaşları "aklı yerine gelsin ve takımda kalsın" diyoruz. Sosa enteresan biri. Hep sezon başında bunu yapıyor ve daha sonra devam ediyor."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...