Meclis'te barış resepsiyonu

Meclis'te barış resepsiyonu

Politika Haberleri

Liderler, resepsiyonda çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Gül, "Bu süreçte herkes yapıcı olmalı" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 23 Nisan dolayısı ile dün akşam Meclis'te bir resepsiyon verdi. Başbakan Erdoğan'ın rahatsızlığı sebebiyle, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in ise babasının vefatı sebebiyle katılamadığı resepsiyona Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar, milletvekilleri, mülkî ve askerî erkan katıldı. Resepsiyona katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. "Çözüm sürecinde bir değişiklik görüyor musunuz?" sorusuna Gül, "Onları tabii ki konuşacağımız yerlerde konuşuyoruz. Muhakkak ki bu işin netice vermesi tamamen silahlardan vazgeçmekle olur. Silahlardan vazgeçmek Türkiye içinde değil Türkiye dışında da silahlardan vazgeçmekle olur" diye konuştu. Çekilme sürecine ilişkin bir soru üzerine ise Gül, "Onlar teknik konular, yapıyorlar. Güvenlik birimlerine düşüyor onlar. Teknik konular ama esas meseleler bunlar. Tamamen silahlardan arınmaktır. Türkiye içinde değil dışında da esas silahları bırakmaktır. İnşallah iyi olur" ifadesini kullandı. Muş ve Bingöl ziyaretinin hatırlatılması üzerine Gül, "Özel bir şekilde gitmedim. Muş ve Bingöl ziyaretinin takvimini daha önce yapmıştım. Böyle bir döneme rastlamış oldu" şeklinde konuştu. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise, "terör örgütünün çekilme sürecinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ne yapacağı" ile ilgili soru üzerine, "Hukuk, kanun ne diyorsa o yapılır" dedi. Resepsiyonda soruları cevaplandıran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin hazırladığı manifestonun çerçevesini soran gazeteciye, ''İki hazırlığımız var: Birincisi demokrasi ve özgürlük bildirgesi. Daha önce 16 madde açıklamıştım. Bu metin üzerinde biraz daha çalışıyoruz. İkincisi, yaşanan süreçle ilgili bir tutum belgesi üzerinde çalışılıyor. Bunun da ilk taslakları bitti. Arkadaşlarımız şu anda değerlendiriyorlar. Sanıyorum o da 4 Mayıs'a yetişir, Parti Meclisi'nde görüşürüz'' cevabını verdi. nbsp;


BAHÇELİ: SAVCI İŞİNİ YAPIYOR
Resepsiyonda gazetecilerin sorularını cevaplayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Vur de vuralım, öl de ölelim' sözleriyle ilgili başlatılan soruşturmayı değerlendirdi. Bahçeli, "Savcı üzerine düşeni yapıyor. Yorum yapmak doğru olmaz." dedi. 1982 model Mercedes arabasındaki Ferdi Tayfur kasetleriyle ilgili ise "Biz Ferdiciyiz" diye konuştu.


TÜRBANLI AVUKAT ÇALIŞABİLİR
Resepsiyona katılan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, türbanlı avukata izin veren Danıştay kararının uygulanması gerektiği uyarısında bulundu. Kılıç, "Ortada bir yargı kararı var. Bunun uygulanması lazım. Yoksa bu kararlar niçin veriliyor uyulmayacaksa?" dedi. Uzun tutuklamaya itiraz başvuruları hakkındaki soruları da cevaplandıran Kılıç, bunun 2-3 gün içinde usülden görüşülüp karara bağlanacağını belirterek, "Anayasanın 90. maddesi uygulansa Türkiye'de sorun kalmazdı" dedi.




nbsp;Meclis'te barış resepsiyonu

Resepsiyona Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile birlikte muhalefet liderleri, bakanlar, milletvekilleri, mülkî ve askerî erkan katıldı. nbsp;


nbsp;Meclis'te barış resepsiyonu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da Cemil Çiçek'in verdiği resepsiyona katıldı.


'303 ŞÖFÖRÜ GİBİSİN'
Resepsiyonda TBMM Başkanı Çiçek ve BDP'li Sırrı Süreyya Önder arasında ilginç bir diyalog da yaşandı. Çiçek'in, uçak korkusu olan Önder'e "303 şoförü gibisin. Her yerde geziyorsun. Seni uçağa binmeye mecbur edeyim mi?" sözleri herkesi güldürdü.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...