'Erdoğan’a diktatör demek aptallıktır'

Düzenleyen:
'Erdoğan’a diktatör demek aptallıktır'

DÜNYA Haberleri

Avrupa basınındaki Türkiye ve Erdoğan karşıtlığı yumuşama sürecine girdi. FETÖ’nün başarısız darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine değerlendirmeler yapan İngiliz basını geri adım attı.

Bugüne kadar Erdoğan aleyhtarı yayınlara imza atan İngiliz The Guardian gazetesi, “Erdoğan’ı diktatör şeklinde yaftalamak ve herşeyden onu sorumlu tutmak aptallık olur. Bu politika ters teper. Erdoğan, Türkiye’nin seçilmiş lideri. Türkiye gibi karmaşık bir ülkeyi bir arada tutmayı başardı. Büyük kalkınma hamlesi gerçekleştirdi, ülkesinde refahı artırdı. ABD ve AB mutlaka Erdoğan ile ortak bir zeminde buluşmak zorunda. Çünkü Avrupa’nın terör belasından kurtulmak için Erdoğan’ın yardımına ihtiyacı var” diye yazdı. Bu arada İngiliz devlet te-levizyonu BBC'de Türkiye'deki darbe girişimine yönelik yayınlanan programda skandal ifadeler kullanıldı.  Sky News diplomasi editörü Tim Marshall, "darbecilerin en önemli hatasının Erdoğan'ı öldürmemek" olduğunu söyledi. Marshall'ın ifadeleri bununla da sınırlı kalmadı. Yayının devamında "yapmaları gereken ilk şeyin Erdoğan'ı öldürmek ya da tutuklamak olduğunu" vurguladı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...