Gözler FED toplantısında

Düzenleyen:
Gözler FED toplantısında

Ekonomi Haberleri

ABD'nin enflasyonu canlandırmakta sıkıntı çektiğini belirten analistler, FED'in bu yıl faiz artırmakta zorlanabileceğini belirtiyor

ABD Merkez Bankası'nın (FED) temmuz toplantısı dün başladı. Varlık yönetim şirketi Amundi Asset Management, FED'in 2016 yılında faiz artırımınına gitmeyeceğini savundu. Kurum analisti Eric Brad, ABD'nin enflasyonu canlandırmakta zorlandığını belirterek, "Piyasalar, yavaş ekonomik büyüme ve düşük enflasyon baskısı altında. ABD piyasasına çok fazla sermaye girişi olduğunu görüyoruz. Bu, ABD hazine tahvilleri için iyi" şeklinde görüş bildirdi. Bağımsız varlık yönetimi şirketi Ridgeline Financial Partners'ın yönetici ortağı Matthew Carbray da, "Dünya genelinde başka merkez bankaları negatif faize yönelirken, FED'in faiz artırmak için çok da önemli bir motivasyonu bulunmuyor. Aralıkta 25 baz puan yükseltebilirler" dedi. Moody's Analytics Direktörü Ryan Sweet ise, "FED, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının Amerikan ekonomisine etkisinin az olduğuna inanabilmek için somut kanıtlar arıyor. Doları güçlendirerek ekonomideki büyümeyi olumsuz etkilemek istemezler" diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...