Altının ateşi dolarla iniyor

Düzenleyen:
Altının ateşi dolarla iniyor

Ekonomi Haberleri

Geçen hafta hızlı yükselen dolar kuru sebebiyle 131.80 lira ile tarihî zirvesine çıkan gram altın, 128 liraya kadar geriledi.

AA Finans Analisti İslam Memiş, altının gram fiyatının dövizin düşmesiyle satış baskısı altına girdiğini belirterek, şunları söyledi: "FETÖ'nün başarısız darbe girişimi, Türkiye ekonomisine tahribat veremedi. Vatandaş ve bazı siyasi liderlerin birlik içinde vatanına sahip çıkması, piyasalarda moralleri yüksek tutuyor. Özellikle kurumların ve bireylerin dövizlerini satıp Türk Lirasına çevirmesi döviz fiyatlarının düşmesine sebep olmuştu. Merkez Bankası'nın da döviz rezervlerini artıracak adımlar atması ve FED'den gelecek açıklamalar, doların düşüşünü hızlandırabilir. Yakın zamanda psikolojik sınır olan 3 TL'nin altına gerilemesini bekliyoruz. Gram altın fiyatının da kısa vadede 126-128 lira aralığında işlem göreceğini düşünüyoruz" dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...