Efkan Ala: Gözaltı sayısı 18 bin 44

Düzenleyen:
Efkan Ala: Gözaltı sayısı 18 bin 44

GÜNDEM Haberleri

Efkan Ala darbe girişimine ilişkin son rakamları açıkladı. Ala gözaltına alınanların sayısının 18 bin 44, tutukluların 9 bin 677, pasaportu iptal edilenlerin ise 49 bin 211 kişi olduğu belirtti.

İçişleri Bakanı Ala, "FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturması kapsamında "Şu an itibarıyla gözaltına alınanların sayısı 18 bin 44, tutuklu sayısı 9 bin 677, pasaportu iptal edilenlerin sayısı 49 bin 211." dedi.

Bu arada darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturmada, savcılıkça ifadeleri tamamlanarak mahkemeye sevk edilen asker, polis, hakim ve savcılarında arasında bulunduğu 2 bin 289 kişi tutuklandı.

Bugüne kadar mahkemeye sevk edilenlerin 500'üne adli kontrol uygulanırken, mahkemeye çıkartılardan 240 kişi ise serbest bırakıldı. Şu an için adliyede 175 kişinin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...