3 bölgedeki PKK'lılar Tunceli'ye hareket etti

3 bölgedeki PKK'lılar Tunceli'ye hareket etti

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın çekilme kararının ardından Karadeniz, Sivas ve Erzincan'da bulunan grupların, Tunceli'ye doğru hareket ettikleri ve kısa zamanda bölgeye ulaşacakları öğrenildi.

PKK'nın çekilme kararının ardından Karadeniz, Sivas ve Erzincan'da bulunan grupların, Tunceli'ye doğru hareket ettikleri ve kısa zamanda bölgeye ulaşacakları öğrenildi. PKK'nın önemli bölgelerinden biri olan ve 300 örgüt mensubunun bulunduğu Tunceli'de, Kandil'den gelen talimatların bölge sorumlularına bildirilmesi üzerine çekilme hazırlıkları başladı. Geçtiğimiz hafta grupların bahar mevsimiyle birlikte sığınaklardan çıkarak diğer gruplarla iletişime geçtiği ve yoklama mahiyetinde görüşmelerin yapıldığı ortaya çıktı. Tunceli bölge sorumlusu Seyithan kod adlı Serdar Erdoğan'ın kontrolünde bulunan Karadeniz grubunun bölgeye ulaşmasının ardından, gruplar halinde Bingöl güzergahından sınır dışına doğru yönelecekleri öğrenildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...