Başbakan arşivleri inceledi

/ Kaynak: İHA
Başbakan arşivleri inceledi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Osmanlı arşivlerini tek bir merkezde toplayacak olan Kağıthane'deki Milli Arşiv Sitesi'nde inceleme yaptı.

İstanbul'da bulunan Başbakan Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı'daki konutundan ayrılarak Kağıthane'de bulunan Milli Arşiv Sitesi'ne geldi. Erdoğan'ın gelişi nedeniyle bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Başbakan Erdoğan, Osmanlı arşivlerini tek bir merkezde toplayacak olan Milli Arşiv Sitesi'nde incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Erdoğan'a İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da eşlik etti. Erdoğan, incelemelerin ardından Milli Arşiv Sitesi'nden ayrıldı.


Kağıthane'de, TOKİ'nin 165 milyon liralık yatırımla yaptığı Milli Arşiv Sitesi'nin bu yıl içinde açılması hedefleniyor. İstanbul'da 4 farklı mekanda tutulan 100 milyon belge, 370 bin defterden oluşan Osmanlı arşivi bu siteye taşınacak.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...