Binali Yıldırım ve Bahçeli'den önemli açıklamalar

Düzenleyen:
Binali Yıldırım ve Bahçeli'den önemli açıklamalar

POLİTİKA Haberleri

Meclis'te bir araya gelen Başbakan Yıldırım ile MHP lideri Bahçeli görüşme sonrası ortak açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de ortak açıklama yaptı.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları;

"TEHLİKE TAMAMEN ORTADAN KALKMADI"

Siyasi partilerimizin özellikle MHP ve CHP Genel Başkanlarının milli irade yanında tereddütsüz tavır almaları ve her türlü destek verecekleri yönündeki beyanları demokrasiye çok büyük katkı sağlamıştır. Bu tehlike tamamen ortadan kalktı şuan için denilemez. Bu süreç biraz zaman alacaktır. OHAL süresince çıkarılan kanun hükmündeki kararnamelerde amaç siyasetin normalleştirilmesi ve darbe tehditlerinin ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Biz de bu kararnamelerle ilgili kendilerine bilgi sunduk onlarda bize desteklerini ve görüşlerini sundu. Ülkemizin birliği ve terörle mücadelesinin başarıya ulaşması için önemli bir fırsat oluşturacağını bir kez daha gördük biz MHP Genel Başkanına ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum.

"KARARNAMELERLE RİSKLERİ ORTADAN KALDIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Anayasa değişikliği konusunda çalışmalar devam edecektir. AK Parti'den, CHP'den ve MHP'den birer arkadaş Anayasa çalışmalarına devam edecek. Bu yapının darbe girişimine katılanlarla sınırlı olmadığını gösterdi. Bu yüzden çalışmalarımızı rehavete kapılmadan devam ettirme ihtiyacı var. Bu yüzden bu kararnameleri çıkararak riskleri ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;

"OHAL UYGULAMASI İNŞALLAH BAŞARI İLE DEVAM EDECEK"

Sayın Başbakanımız siyasi parti liderleriyle görüşmelerine devam etmektedir. Bugün de MHP ile görüşme gerçekleştirmiştir. Biz de alınan kararlar üzerine görüşlerimizi ilettik. OHAL uygulaması inşallah başarı ile devam edecek. Türkiye her türlü darbe girişiminden en kısa süre içinde kurtulacaktır. Biz buna yürekten inanıyoruz.

ERDOĞAN'IN YENİKAPI DAVETi

Bahçeli, gazetecilerin Erdoğan'ın 7 Ağustos'ta "Yenikapı'da tüm siyasi partilerin liderleriyle biraraya gelelim" davetinin hatırlatılması üzerine "Ona daha 7 gün var" dedi.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davaları geri çekmesi normalleşme sürecine katkı sağlayacak olumlu bir davranıştır. Bu adımından dolayı kendisine teşekkür ediyorum

BAHÇELİ YILDIRIM'I ASANSÖR GİRİŞİNDE KARŞILADI

Devlet Bahçeli, Başbakan Yıldırım'ı, TBMM'deki makam katındaki asansörün girişinde karşıladı.

BAHÇELİ VE YILDIRIM'A ÇİÇEK VERİLDİ

Burada gazetecilere tokalaşarak poz veren Bahçeli ve Yıldırım'a, AK Parti Grup Siyasi Danışmanı Cenk Sarıgöl'ün 4,5 yaşındaki kızı Elif Zümra Sarıgöl tarafından çiçek verildi.

Bahçeli ve Yıldırım, küçük kızı yanaklarından öptü.

GÖRÜŞME BAŞ BAŞA GERÇEKLEŞİYOR

Başbakan Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Bahçeli, foto muhabirlerine poz vermelerinin ardından, görüşmeye geçti. Görüşme, baş başa gerçekleşti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...