Monaco'ya yenilen Fenerbahçe Devler Ligi'ne veda etti

Düzenleyen:
Monaco'ya yenilen Fenerbahçe Devler Ligi'ne veda etti

SPOR Haberleri

Germain ve Falcao'nun (pen.) golleriyle iki farklı geri düşen temsilcimiz Emenike'nin sayısıyla umutlandı. Germain bir kere daha sahne alınca kahır yaşadık.

M. Emin ULUÇ

Şampiyonlar Ligi’ne hasret Fenerbahçe, büyük ümitlerle gitmişti Monaco’ya. Aslında Kadıköy’deki maçta çok iyi bir görüntü sergilemememişti sarı-lacivertliler. Yine de ilk maçta elde edilen 2-1’lik galibiyet önemli bir avantajdı. Fenerbahçe, önemli eksiklere ve Vitor Pereira’nın çılgın fantazilerine rağmen tura yakın taraftı.

EURO 2016’da saçıyla oynadığı için eleştiri oklarına hedef olan Ozan Tufan’ın henüz 2. dakikadaki hatasını Falcao affetmedi. Kolombiyalı yıldız, Ozan’ın faul beklediği pozisyonda önünde bulduğu topu çabuk kullandı ve Germain, Ertuğrul’u kapattığı köşeden avladı. Yediği bu golün ardından toparlanmaya çalışan Fenerbahçe, top yaparak rakibin dengesini bozmaya uğraşsa da Monaco açık vermedi. 

HAKEM ÇELME TAKTI

Monaco’nun yetersiz kaldığı anda ise hakem devreye girdi. Geçen sezon Ivan Bebek kâbusu yaşayan Fenerbahçe’ye bu sefer de Portekizli Dias çelme taktı. Onun uydurduğu penaltıda Falcao, Monaco’yu tura yaklaştırdı.
Rakip kaleye ilk şutunun 25’te Fernandao’yla yollayan Fenerbahçe, ilk yarıyı 2-0 mağlup kapatırken umut da vermiyordu. Ama ikinci yarı güzel başladı.

İlk maçın yıldızların Salih ve Emenike’nin çabalarıyla oyuna tutunmaya çalışan temsilcimiz, 51’de Nijeryalıyla direğe takılsa da 53’te golü buldu: 2-1.

Golle coşan Fenerbahçe akın akın geliyordu ki, Portekizli hakem neşteri vurdu. 58’de yaşanan iki pozisyonda da hakem Dias, penaltılarımızı es geçti. Oysa Monaco’ya olmadık yere penaltı sunarken tereddüt dahi etmemişti.

GERMAİN'İ YILDIZ YAPTIK

Yine de maçı uzatmalara taşımayı umuyorduk. Tabii 65’te takım halinde gösterdiğimiz çabayla Germain’e ikinci gol fırsatını sunmasaydık: 3-2.

Sonrasında umudumuzu koruduk. Zira bir gol bize turu getirecekti. Maalesef olmadı.

Monaco'ya yenilen Fenerbahçe Devler Ligi'ne veda etti

"NEDEN KORKTUK ANLAMADIM"

F.Bahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ilk yarıda çok kötü oynadıklarını söylerken, "Sanki maça uyuyarak başladık. Neden korktuk bilmiyorum. Sahadan mı, elenişten mi? İkinci yarıda daha derli topluyduk. Golü de bulduk ama inanılmaz hatalar yaptık. Böyle bir turnuvada böyle hatalar yapılmaz" şeklinde konuştu. Portekizli çalıştırıcı, "Oynama isteğimiz yoktu. Buna çok üzüldüm. Şu anda yapabileceğimiz bir şey yok. Önümüzdeki maçlara bakmak zorundayız" açıklamasında bulundu. 

BEBEK'İ ARATMADI

F.Bahçe geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Braga rövanşında hakem Ivan Bebek tarafından adeta doğranmış ve elenmişti. Dünkü maçta da hakem Artur Dias'ın Hırvat meslektaşından geri kalır yanı yoktu. Portekizli düdük Monaco'nun ilk golünde Fabinho'nun Ozan'a tekmesini es geçti. Pozisyonun devamı gol oldu. İkinci golde Hasan Ali'nin müdahalesine penaltı diyen Dias bir tartışmalı karar daha verdi. F.Bahçe ikinci yarıda golü bulduktan sonra morallendi. Monaco on sekizi içinde aynı dakika (58) içinde Mendy'nin eline çarpan topa devam diyen Dias, aynı oyuncunun Wiel'i indirmesine de oyna kararı verdi. Sarı-lacivertliler bu iki karara da isyan etti.    

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Monaco'ya elenen Fenerbahçe, Avrupa'nın bir numaralı kupasına katılma hasretini 8 sezona çıkardı.

"GELİŞMEMİZ GEREKİYOR"

Mehmet Topal maç sonrası, "Bizden beklentiler çok büyük. Maça tutuk başladık, geri yaslandık. İkinci yarıda toparlandık, golü de attık ama kendi hatamızdan golü yedik. Oyunumuzu geliştirmemiz gerekiyor. UEFA Avrupa Ligi'nde yolumuza devam edip, lige en iyi şekilde başlamak istiyoruz" açıklaması yaptı.  

KARTAL SERVETE KONDU

Beşiktaş adeta servete kondu. Siyah-beyazlılar Fenerbahçe'nin elenmesinin ardından ekstradan 10 milyon avroyu kasasına koydu. Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde tek başına temsil edecek Beşiktaş, toplamda böylece şimdiden 25 milyon avroluk gelir elde etti. Kartal ayrıca yayın gelirinin tamamını alacak ve gruplarda hiç puan almasa da kazancı 30 milyon avroya yükselebilecek. Gruplarda galibiyet 1.5 milyon, beraberliğe 500 bin avro prim veriliyor. 

PLAY-OFF MAÇI OYNAYACAK

Sarı-lacivertliler Şampiyonlar Ligi'ne veda etmesiyle gözünü Avrupa'nın iki numaralı kupasına çevirdi. UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak için play-off turunda mücadele edecek Fenerbahçe'nin rakibi yarın yapılacak kura çekiminde belli olacak. Seribaşı olan temsilcimizin rakipleri şöyle: Karabağ, Rosenborg, Astana, Rostov, Astra Giurgiu, Kızılyıldız, D. Tiflis, Hapoel, Partizan.  

KJAER GELDİ GİTTİ

İlk maçta dizine darbe alıp sakatlık yaşayan ve rövanşa kadar idmanlara katılamayan F.Bahçe'nin stoperi Simon Kjaer dünkü maça on birde çıktı. Fakat ilk yarıda sakatlığı nükseden futbolcu bir kere daha şoku yaşadı. Danimarkalı oyuncu 36. dakikada yerini Mehmet Topal'a bırakmak zorunda kaldı. 

BAŞKAN DESTEĞİ

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kritik maçta takımını yalnız bırakmadı. Takımla Monaco'ya gelen Aziz Yıldırım, maçı protokol tribününde sarı-lacivertli kulübün yöneticileri Ali Yıldırım, Ahmet Önder Fırat, Nihat Özbağ, Tahir Sarıoğlu, İlhan Ekşioğlu, Nihat Özbağ ve Ozan Balaban'la takip etti.

FALCAO BELA OLDU

Monaco'nun Kolombiyalı yıldızı Radamel Falcao F.Bahçe'yi yıkan oyuncu oldu. İstanbul'daki ilk maçta rakibin tek golünü atan futbolcu dün de bir asist yaptı ve penaltıdan Fransız ekibinin ikinci sayısını kaydetti. Radamel Falcao, Avrupa Kupalarında oynadığı 44. maçta 40. golünü kaydetti. 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...