FETÖ’nün akla ziyan ihanetleri

Düzenleyen:
FETÖ’nün akla  ziyan ihanetleri

GÜNDEM Haberleri

Darbeci çetede yok yok! Papaza din dersleri verdirdiler. Kurban paralarını dolara çevirip ABD’ye gönderdiler...

AK Parti Bursa Milletvekili ve Türkiye’nin eski Mogadişu Büyükelçisi Cemalettin Kani Torun, Fetullahçı Terör Örgütü’nün Afrika’daki çalışmalarının dini yönü bulunmadığını, Gana gibi yarıya yakını Müslüman olan bir ülkede dahi din dersini papazlara verdirdiklerini söyledi. Torun, ihanet şebekesinin açtığı okullar ve kurduğu ekonomik ağla siyasi bir misyonerlik faaliyeti yürüttüğünü kaydetti. Örgütün Afrika’daki zengin, bürokrat ve siyasetçilerin çocuklarını hedef alarak kıtada siyasi etkinlik kazanmaya çalıştığını vurgulayan Torun, “İslam adına hiçbir dini kaygıları yok” diye konuştu. Afrika ülkelerinin, FETÖ kurumlarına yönelik atması gereken adımlara ilişkin Torun, “Türkiye, Afrika’da etkin bir ülke. Türkiye’nin Afrika’da ticari ve kalkınma faaliyetleri var. Bu açıdan Afrika ülkeleri bir örgüt için bir ülkeyle olan ilişkilerini feda etmez” dedi. Söz konusu bölgede demokrasiler yerleşik olmadığı için kişisel ilişkilerin çok fazla ön planda olduğunun altını çizen Torun, örgütün bu ülkeler için de benzer tehlikeler oluşturduğunun yöneticilere anlatılması gerektiğini söyledi. 

Arsaları böyle kaptılar

Isparta’da FETÖ’yü destekledikleri belirtilen bazı iş adamlarının, vatandaşlardan bağış olarak aldıkları 20 milyon lira değerindeki arsayı tapuda kendi üzerlerine geçirdikleri tespit edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında, örgüte ait bazı dernek ve vakıfların Mali Suçları Araştırma Kurulu’ndan alınan raporla şüpheli finans hareketleri olduğu belirlendi. Polis ekipleri, FETÖ’ye ait Sarıkaynak ve Çamdağı Turizm Şirketini de incelemeye aldı. Yapılan incelemede, şirket yöneticilerinin bağışlayacakları arazi üzerine öğrenci yurdu ve cami yapılacağını söyleyerek, yaşlı vatandaşları kandırdıkları, bu yöntemle toplam değeri 20 milyon lira olan arazi aldıkları belirlendi. Zanlıların, tapuları önce üzerlerine geçirdikleri, ardından 3. kişilere satarak örgüte finans sağladıkları tespit edildi. 

Polisten kurtulma listesi

Bursa’da sürdürülen FETÖ soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağlayan bir firmaya yapılan operasyonda, polis baskını ve öncesinde yapılması gerekenleri içeren bir liste bulundu. Ele geçirilen listenin ilk maddesi, “Polisin belge ve kağıtları inceleme yetkisi yok, savcılara götürme yetkisi var” şeklinde. Listede şu ifadeler yer alıyor: “155 aranıp telefon açık tutulmalı, avukat isteyeceksin, susma hakkını kullanacaksın, bilgisayarlara şifre konulmalı, müdür odalarının temizliği ve takibi olmalı, sıkıntılı bilgisayarların hard diskleri değiştirilmeli, el konulan zarf ya da poşetin üstlerine imza atılmalı, aramalarda mutlaka güvenliğe sorulmalı ve yetkililere haber verilmeli.

Kurbanlar kesilmedi

Malatya’daki FETÖ soruşturması kapsamında konuşan bir iş adamı, örgütün topladığı kurban bağışlarını bile kötüye kullandığını belirtti. Tanık olarak dinlenen iş adamı Süleyman Ataş, zamanla yapı içerisinde ayrışma başladığını ve 2011’de çocuklarını FETÖ’nün okulundan aldığını belirtti. Örgütün kurban adı altında iş adamlarından para topladığını dile getiren Ataş, “Türkiye genelinde iş adamları dernekleri var. Amaç para, kurban toplamak, ve paraları ABD’ye göndermekti. Topladıkları kurbanlardan sadece birisini göstermelik kesiyor, gerisini de dolara çevirip ABD’ye gönderiyorlardı” şeklinde konuştu. 

Yenilebilir kağıda not

Haberleşmelerini gizlilik üzerine kuran FETÖ üyelerinin bazılarının, talimatları gerektiğinde çiğnenerek yok edilmesi amacıyla “yenilebilir kağıt” üzerine not alma seçeneğini de kullandığı tespit edildi. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, “Örgütsel görüşmeler sırasında ‘hizmet, şakirt, Fethullah Gülen, cemaat’ gibi kelimelerin telefonda zikredilmemesine özen gösterilmekte, buluşma yeri söyleneceği zaman şifreli ifadeler kullanılmasına önem verilmektedir. Örgüt toplantılarında verilen talimatlar, ufak kağıtlara yazılmakta hatta bunların lüzumu dahilinde yok edilebilmesi için yenilebilir özellikte olması sağlanmaktadır” bilgisi yer aldı. İddianamede, dünya genelinde 160 ülkede faaliyet gösteren örgüt için gizli haberleşme sisteminin hayati derecede öneme sahip olduğu belirtildi. 

Hortumlaya gezi kılıfı

Örgüt gezilerinin, yabancı ülkelere para sokmak ve bu ülkelerden Türkiye’ye para getirmek amacıyla organize edildiği ortaya çıktı. Kırklareli’nde tutuklanan FETÖ’ye ait bir okulun yöneticisi Hakan Akbulut, “Yurt dışı gezilerinde A.T. geziye katılanların bir kısmına 5’er bin avro para verir, biz de gideceğimiz ülkede bu paraları tekrar kendisine teslim ederdik. Tek kişi bu paranın tamamını gümrüklerden çıkaramayacağından parayı parçalayıp çıkarmamızı isterdi” dedi. A.T. de, “Toplantı odalarında çekyatların yanında tek koltuk bulunur. Bu koltuk manevi olarak Gülen’i temsil eder, ancak ilin en yetkilisi, temsilen onun maneviyatını hissettirmek için oraya oturur ve konuşmayı yapar” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...