Gelen coşuyor

Düzenleyen:
Gelen coşuyor

SPOR Haberleri

2011 yazından bu yana Elmander, Umut Bulut, Burak Yılmaz, Drogba, Podolski gibi isimler transfer olur olmaz sarı-kırmızılılara büyük katkı verdi. Şimdi gözler Eren Derdiyok'ta

Uzun süredir forvet arayışında olan G.Saray, Kasımpaşa’dan Eren Derdiyok’u kadrosuna kattı. Kimsenin Eren Derdiyok’un kalitesinden şüphesi yok ancak G.Saray’a adaptasyon sürecinin uzama ihtimali  endişe  verici. “Takıma uyum sağlayabilecek mi, alışabilecek mi?” gibi sorular gündemde. Son 5 yıla bakıldığında ise G.Saray’ın aldığı forvetler uyum sıkıntısı yaşamıyor. G.Saray tarihinin en kötü sezonunu geçirdiği 2010-2011’in ardından Fatih Terim yönetiminde yeni yapılanmaya gidilmiş, yeni takımın forvet hattını da Baros ile birlikte yeni transfer Elmander oluşturmuştu. 2011-2012 sezonunda G.Saray şampiyonluk ipini göğüslerken, İsveçli futbolcu 12 golle, Cimbom’un zirveye çıkmasında önemli rol oynamıştı. 
Florya, yıldızlar geçidi
Bir sonraki sezon daha iddialı bir kadro kuran Galatasaray, Toulouse’dan Umut Bulut’u kiralamış, Trabzon’da da Burak Yılmaz’ı kadrosuna katmıştı. Sarı-kırmızılı takımdaki ilk yıllarında Umut 15, Burak ise toplamda 32 gole ulaşmıştı. 2012-2013’ün devre arasında transfer edilen dünya yıldızı Didier Drogba ise yarım sezonda 6 gol kaydetmeyi başarmıştı. Geçen yıl Florya’nın yolunu tutan bir başka dünya yıldızı Podolski de tipik bir santrfor olmasa da zaman zaman en uçta da görev yapmıştı. Poldi, G.Saray’daki ilk sezonunda hem 17 gol attı hem de taraftarın sevgilisi oldu. 
Sıra Eren’e geldi
Sarı-kırmızılı takımın 3. bölgedeki problemine çare olmasını beklenen 28 yaşındaki Derdiyok'un da gelir gelmez takıma katkı sağlaması bekleniyor. Türk futbol seyircisinin tam olarak EURO 2008’de tanıştığı Türk asıllı İsviçreli santrfor, Avrupa Şampiyonası’nda Milli Takımımıza karşı mücadele etmiş, o dönem “Bu çocuğu biz neden kaçırdık” şeklinde yorumlar yapılmıştı. Basel, Leverkusen, Hoffenheim gibi takımların formasını giyen Eren’in inişli çıkışlı kariyerinin son durağı Kasımpaşa olmuştu. İlk sezonunda sakatlandı  geçen sezon ise 14 golle yeniden parlamıştı.     > Burhan Can Terzi

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...