İşte FETÖ'nün böcekleri; evlerde ne varsa yerleştirmişler

Düzenleyen:
İşte FETÖ'nün böcekleri; evlerde ne varsa yerleştirmişler

GÜNDEM Haberleri

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP’li bazı milletvekillerine düzenlenen kaset komplosuyla ilgili soruşturmada, FETÖ üyesi olmakla suçlanan şüphelilerin televizyon ve buat kapakları içine yerleştirdiği dinleme cihazların görüntüleri ilk kez ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, aralarında dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi’nde görevli üst düzey emniyet müdürlerinin de bulunduğu 31’i tutuklu 120 şüpheli bulunuyor.Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ederken, soruşturmada çarpıcı bilgilere ulaşıldı. Soruşturmanın müştekileri arasında CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Baykal ile MHP’li Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Mehmet Ekici, İhsan Barutçu gibi milletvekilleriyle18 kişinin daha olduğu öğrenildi.

İşte FETÖ'nün böcekleri; evlerde ne varsa yerleştirmişler

Deniz Baykal, Bekir Aksoy ve Hurşit Tolon

 

Kaset Kumpasında Kullanmışlar! İşte FETÖ'nün Böcekleri 

Mağdur edilenler arasında, eski Devlet Bakanı Bekir Aksoy, eski ANAP Milletvekili Feridun Pehlivan, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Ak Parti’nin kurucularından eski bir bakanın da olduğu bildirildi.Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre, FETÖ’ye mensup şüphelilerin, sahte evraklarla aldıkları mahkeme kararlarıyla daha önceden belirlenen 13 ayrı adrese ses ve görüntü alabilen cihazlar yerleştirdikleri öne sürülüyor.

İşte FETÖ'nün böcekleri; evlerde ne varsa yerleştirmişler

Soruşturmada, şüphelilerin hedef aldığı bazı müştekilerin adreslerinde arama yapıldı. Arama yapılan adreslerde bulunan televizyonlar içindeki ses ve görüntü almaya yarayan cihazlar tespit edildi. Cihazların televizyonların arkalarındaki sağ ve sol hoparlörleri üzerine yerleştirildiği, bazı cihazların televizyonlar üzerinden çıkarılarak alındığına dair izler de tespit edildi.

İşte FETÖ'nün böcekleri; evlerde ne varsa yerleştirmişler

Gülen'in röntgencileri, kamera ve böcekleri yerleştirmek için genellikle evdeki televizyonları kullandı.

Bazı dinleme cihazlarının ise yine evlerdeki buat kapakları içine yerleştirildiğine dair izler emniyet görevlileri tarafından tespit edildi.Hedef alınan mağdurların önce evlerine dinleme cihazları yerleştirilerek özel hayatlarına ilişkin bilgilerin tespit edildiği, ardından bu görüşme trafikleri kullanılarak, belirlenen adreslere ses ve görüntü alabilen cihazların yerleştirildiği bildirildi. Örgütün bu sayede elde ettiği görüntüleri, tehdit ve şantaj amaçlı kullandığı, daha sonra da internet üzerinden servis ettiği anlaşıldı. 

İşte FETÖ'nün böcekleri; evlerde ne varsa yerleştirmişler

İzleme için kullanılan noktalardan biri de elektrik yuvaları. Yanda görülen yuvada bir adet kamera var. Alttakiyle ise hiç oynanmamış.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...