Gülen’in aracısı Ekrem Dumanlı

Düzenleyen:
Gülen’in aracısı Ekrem Dumanlı

GÜNDEM Haberleri

Darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında tutuklanan 12 şüpheli arasında yer alan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sorgusunda Fethullah Gülen’le bir kere görüştüğünü söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yürütülen 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında “terör örgütü üyeliği” suçundan tutuklu yargılanmasına karar verilen İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun hakimlikte verdiği ifade ortaya çıktı. Gezi olaylarında attığı tweetlerin sorulması üzerine Vali Mutlu, “Radikal gruplara ulaşan bir tweet değil, çevreci gençlere atılan bir tweettir. Bu çevreci gençler içerisinde olaylara katılmayan gençler de vardır. Bu onlara yönelik atılmıştır” dedi.
PAŞA AKIN ÖZTÜRK KAYDI
Vali Mutlu, cep telefonunda tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün numarasının “Paşa Akın Öztürk” olarak kayıtlı bulmasını ise şöyle açıkladı: “Diyarbakır Valisi olarak 2007-2010 yıllarında görev yaptığım sırada kendisi de 2. Ana Jet Üs Komutanlığı görevini yürütüyordu. Bu vesilesiyle kendisini tanırım. Bunun dışında kendisiyle cunta girişimi, ihtilal teşebbüsü konusunda hiçbir temas, ilgi ve irtibatım söz konusu değildir.” Mutlu ayrıca, açığa alınan Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç’ı ise Diyarbakır’da görev yaptığı sürede tanıdığını anlatarak, “Açığa alındığını duyunca geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Birlikte çalıştığımız ve tanıdığımız bir insana geçmiş olsun dileklerimi iletmek FETÖ terör mensubiyeti olarak nasıl değerlendiriliyor anlamış değilim” ifadelerini kullandı.
EKREM DUMANLI ARADI
Eski vali Mutlu, Fetullah Gülen ile yaptığı telefon görüşmesini şöyle açıkladı: “Fethullah Gülen ile yüz yüze bir görüşmemiz yoktur. Bir telefon görüşmemiz oldu. İstanbul valiliğim döneminde ziyaretime gelen bir sivil toplum kuruluşu ABD’ye gideceklerini, orada bir geçmiş olsun dileğinde bulunacaklarını ifade ettiler. 2011-2012 yılları olabilir” dedi. Bir süre sonra Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın kendisini Amerika’dan aradığını ifade eden Mutlu, “Dumanlı, bana geçmiş olsun dileklerimin iletildiğini, Gülen’in de teşekkür etmek istediğini söyleyerek telefonu Fethullah Gülen’e verdi. Gülen ile tek görüşmem budur ve çok kısadır. ‘Bana göndermiş olduğunuz geçmiş olsun dileklerinizi aldım teşekkür ederim’ dedi. Ben de tekrar geçmiş olsun dileğimi ilettim. Bunun dışında görüşmede başkaca bir husus olmamıştır. Bu görüşme için de benim bir talebim olmamıştır” ifadelerini kullandı.
ASLA KABUL ETMİYORUM
 Hüseyin Avni Mutlu, 17 Temmuz’da açığa alındığını, bunu hiçbir zaman beklemediğini söyleyerek, söyle devam etti: Çünkü açığa alınma gerekçemizi oluşturan suç yapılanmaları ile hiçbir şekilde hayatım boyunca irtibatım olmamıştır. FETÖ terör örgütü ve bütün terör örgütleri ile 17 yaşımdan beri mücadele ediyorum. Bir tek cemaatim var, ümmetim. Bir tek önderim var, peygamberimdir. Bunun dışında önder ve cemaat tanımam. Beni bu şerefsizlerin arkasına takıp, cuntacılarla birlikte yargılamayı asla kabul etmiyorum. Hakkımdaki suçlamaları reddediyorum... Ben bu şerefsizlerin arkasında cuntacılarla birlikte yargılamayı asla kabul etmiyorum.” 

‘TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ’NDEN...

Dün gece Nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen valiler Hüseyin Avni Mutlu, Ahmet Aydın, Yusuf Yavaşçan, Nurullah Çakır, Abdulkadir Demir, Necmettin Kalkan, Fatih Şahin ve İbrahim Şahin, vali yardımcısı Haluk Nadir ile kaymakamlar Feyzullah Özcan, Erdal Çakır ve Birol Kurubal’ın sorgu işlemi yaklaşık 6 saat sürdü. Hakimlik, şüphelilerin “terör örgütü üyeliği” suçundan tutuklanmasına karar verdi. Mutlu ve diğer şüpheliler gece saat 04.00 sıralarında iki çevik kuvvet otobüsüyle Silivri Cezaevi’nde getirildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...