Saçınızı daha hızlı uzatmak elinizde

Düzenleyen:
Saçınızı daha hızlı uzatmak elinizde

YAŞAM Haberleri

Saçlarınızı kestirdiğinize pişman mı oldunuz? Bir türlü uzamadığını mı düşünüyorsunuz?

Saçlarınızın daha hızlı uzaması için uzmanların ‘etkisi kesin’ tavsiyeleri var. Bunların başında doğal yöntemleri kullanmak, saçın yıpranmasını hızlandıracak işlemlerden kaçınmak gerekiyor. Zararlı aletlerin başında saç düzleştirici ve şekillendiriciler geliyor. İşte saçın daha hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlayacak birkaç tavsiye:

¥ BESİNLER ÖNEMLİ: Besinler, vücudu olduğu gibi saçları da besliyor. İdeal protein kaynağı olan besinleri bolca tüketin. Meyve, sebze, et, balık gibi besleyici yiyecekleri tercih edin.
¥ ALOE VERA JEL: Bu bitkinin yapraklarını ikiye ayırıp bal ile karıştırın. Saç derinize uygulayın ve 20 dakika bekletip yıkayın.
¥ SİRKE: Saçınızı yıkadıktan sonra durulama suyuna 2-3 damla elma sirkesi ekleyin. 
¥ DOĞAL MASKE: Bir çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 adet domatesi eziciden geçirin. Biraz ısıtıp kafa derinize uygulayıp yarın saat tutun.
¥ ILIK SU: Sıcak su, cildinize olduğu gibi saçınıza da zarar verebilir. Saçınızın parlak ve canlı durmasını istiyorsanız, ılık suyla yıkayın.
¥ ŞEKİLLENDİRİCİLER: Düzleştiriciler, maşalar, saçı yıpratıp kırıyor. Böylece uzasa da siz kısaltmış oluyorsunuz.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...