Meksika'yı fırtına vurdu: 38 ölü

Meksika'yı fırtına vurdu: 38 ölü

DÜNYA Haberleri

Meksika'da tropik Manuel kasırgası ile Körfez bölgesini vuran Ingrid fırtınasında hayatını kaybedenlerin sayısı 38'e çıktı.

Körfezdeki Veracruz eyaletinin valisi Javier Duarte, Altotonga kenti yakınlarında meydana gelen heyelanda bir yolcu otobüsünün göçük altında kalması sonucu 12, ülkenin güneybatı sahillerini vuran Manuel kasırgasından en çok zarar gören Guerrero eyaletinde ise 26 kişinin öldüğünü belirtti.

MEKSİKALILAR EVLERİNİ TERK EDİYOR

Eyalet genelinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle 23 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığına dikkati çeken Duarte, ölü sayısının artmasından duydukları endişeyi dile getirdi.Yetkililer, kasırgaların etkilediği kentlerde otoyolların sular altında kaldığını ve yağışların toprak kaymalarına yol açtığını duyurdu.

TURİSTLER MAHSUR KALDI

Havaalanında sular altında kalması nedeniyle yaklaşık 60 bin turistin Acapulco'dan ayrılamadığı, kentin büyük bölümünde elektriğin ve içme suyunun bulunmadığı açıklandı.Bölgede suların diz seviyesini geçtiği belirtilirken Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'nun felaket bölgelerini ziyaret ettiği, en kısa sürede başkent Mexico ve Acapulco otoyolunun yeniden açılması emri verdiği bildirildi.Guerrero eyaletinde 40 bin kadar turistin bölgeyi terk edemediği belirtilirken birçok başkent sakininin de Bağımsızlık Günü dolayısıyla haftasonu, kutlamalar için Acapulco'ya gittiği vurgulandı.Hükümet tarafından yapılan açıklamada, 1958 yılından bu yana ilk kez ülkede aynı anda iki fırtınanın etkili olduğu belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...