Biz birlikte Türkiye'yiz

Düzenleyen:
Biz birlikte Türkiye'yiz

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin farklı şehirlerinden yaklaşık 5 milyon kişinin katıldığı Demokrasi ve Şehitler Mitingi, demokrasi şölenine dönüştü.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne katılan milyonlar, darbe yapmaya kalkan FETÖ’ücü cuntaya en güzel cevabı verdi. Yenikapı Meydanı’nı dolduran her ırktan, her görüşten, her dindan insan “Biz birlikte Türkiye’yiz” mesajı verdi. Yenikapı’ya gelemeyenler 80 şehirdeki meydanlarda toplanarak “Sen ben yok, Türkiye var” dedi. Bu tarihî güne tanıklık etmek isteyenler, aşırı sıcağa rağmen öğlen saatlerinde mitingin yapılacağı alana akın etmeye başladı. Meydana çıkan yolların trafiğe kapatılması sebebiyle vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları, üzerilerinde Türk bayraklı tişörtlerle alana yürüyerek gitti. Meydanda Türk bayraklarının yanı sıra Doğu Türkistan, Azerbaycan ve diğer Türk devletlerinin bayrakları da vardı. Sesin tüm miting alanından duyulması için 35 kulede kurulan toplam 1 milyon Watt’lık ses sistemiyle çeşitli marşlar çalındı. İstanbul Büyükşehir Belediye ekipleri, güvenlik noktalarından geçenlere şapka ve bayrak dağıtttı.

Biz birlikte Türkiye'yiz

ŞEHİTLER UNUTULMADI

FETÖ’nün darbe girişimi esnasında şehit olan vatandaşlar da unutulmadı. Sahnenin sol tarafında basın için kurulan platformun arka kısmına, üzerinde darbe girişimi esnasında şehit olanların isimleri ve “Vatan size minnettardır” yazılı dev pankart asıldı. Şehit isimleri tek tek okundu. Bu sırada vatandaşlar tekbir getirdi. Coşkulu vatandaşlardan Galip İbiş, “Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde, huzurlu olmasını istiyoruz. Vatanımızı, milletimiz bölmek isteyenlere ‘İşte buradayız’ diyoruz” şeklinde konuştu. 

Biz birlikte Türkiye'yiz

AFGANİSTAN'DAN BİLE GELDİLER

∂ Mitingi 17.15’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Aardından Kur’ân-ı kerim okundu ve dualar edildi.
∂  Önce 15 Temmuz gazileri sonra sırasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu. 
∂  Miting alanında; çadır hastane, sağlık noktası, mescit, mobil tuvalet ve şadırvan ile su dağıtım noktaları yer aldı. 
∂  11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları, yargı mensupları ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de oradaydı. 
∂  MHP lideri Bahçeli, karayoluyla İstanbul’a geldi. MHP’liler araçta Neşet Ertaş’tan Yalan Dünya türküsünü dinledi. 
∂  Miting, Youtube üzerinden Türkçe, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Almanca, Rusça ve Arapça dillerinde de yayınlandı.
∂ 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde hayatını kaybedenleri temsilen 240 kişiden oluşan mehter takımı, alanı coşturdu.
∂ Kılıçdaroğlu’nun ismi anons edildiğinde kalabalık içinden bir grup yuhaladı. Vatandaşlar buna tepki gösterdi. 
∂ 60 metrelik sahnenin iki tarafına Türk bayrağı ile Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan’ın posterleri asıldı. 
∂ Demokrasi şölenine dünyadan da destek vardı. Afganistan’dan bile gelen vardı.

Biz birlikte Türkiye'yiz

Biz birlikte Türkiye'yiz

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...