Başkan Orman'dan sert ve net mesajlar: 'Burası Beşiktaş'

Düzenleyen:
Başkan Orman'dan sert ve net mesajlar: 'Burası Beşiktaş'

SPOR Haberleri

Sosa’ya: Takımdan ve hocasından özür dileyecek. Bu takımın oyuncusu olduğunu bilecek. Gomez’e: Beşiktaş'a dönmek isterse şartlarımızı ortaya koyarız... Türkiye herkese güvenli ona mı güvensiz?.. Antalyaspor’a: Eto’o çok istedi ‘gel’ dedik. Antalyaspor ise ‘Bizimle konuşsun’ diyor. Ne konuşacağız onlarla?

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’dan sıcak gündeme dair önemli mesajlar… Beşiktaş transfer yapacak mı? Benteke, Samuel Eto’o, Mario Gomez, Sosa, Oğuzhan, Balotelli konularındaki son durum ne? Siyah-beyazlıların yeni sezondaki hedefleri… Yeni transfer Adriano ile ilgili düşünceleri…  İşte konu konu başkan Fikret Orman’dan açıklamalar…

"Çok masrafa girmeyeceğiz"

“Bir takımın teknik direktörü oyuncularının bir an önce takıma gelmesini ister, Şenol hocanın da açıklamalarından bunu anlıyoruz. Bizim bir çizgimiz var, bunu takip ediyoruz. Biz şımarmayacağız, çok masraflı işler yapmayacağız. Eksik bölgelerimiz belli ve oraya takviyeler olacak. Bir tane stoper, bir tane Mario Gomez'den dolayı santrfor alacağız. Aras'ı kimse transfer olarak görmüyor. Gayet de başarılı bir oyun ortaya koydu. Beşiktaş'ın bir Avrupa maçı var mı? Yok. Galatasaray ile maçımız var, sonra Alanyaspor ile. Beşiktaş'ın bu kadrosu bu iki maçı da çıkarabilecek güçte. Asla ve asla bütçemiz dışarısına çıkmayacağız." 

"Beşiktaş'ın aşağı çekilmesine izin vermem"

“Mario Gomez Beşiktaş ile ilgili açıklama yaptıktan sonra (terör sebebiyle dönmeyeceğini söylemesi) görüşmemiz olmadı. Gomez ile bizim konuşacağımız bir konu yok. Ayrıca onun açısından Beşiktaş'ta bilinmedik bir durum yok. Gomez'i ikna edecek bir durumumuz da yok. Eğer tekrar Beşiktaş'a gelmek isterse şartları koyarız. Herkes için bu ülke güvenli, Gomez için güvensiz olamaz. Burası dünyanın en büyük kulübü, kimsenin Beşiktaş'ı aşağıya çekmesine izin vermem." 

"Şampiyona geldi çok değişiklik olmayacak"

“Adriano'yu transfer ettiğimiz için çok mutluyuz. Bizim için transferden de daha önemli olan şey, oyuncunun karakteri. Adriano da bizim karakterimize uygun bir futbolcu, Beşiktaş'a hayırlı olmasını diliyorum. Adriano'nun Beşiktaş'a gelişinde Adriano'nun Barcelona'ya verdiği emeklerin büyük önemi var ve Barcelona da Adriano'ya transferi konusunda yardımcı oldu. Adriano sanki geçtiğimiz sezonki takımda varmış gibi duruyor. Barcelona da şampiyon oldu ve Adriano da bize şampiyon takımdan geldi, onun için pek bir değişiklik olmayacak." 

Başkanın hayali: Arena'da Avrupa Kupası

“Göreve geldiğim günden bu yana üzerine basa basa söylediğimiz tek şey; Bizim için Beşiktaş, Türkiye'nin en büyük kulübü ve biz, bir tane Avrupa kupasını stadımızda kaldırmak istiyoruz.”

"Ya özür dileyecek ya para getirecek"

“Sosa, gelecek ya takımdan ve hocasından özür dileyecek. Bu takımın oyuncusu olduğunu bilecek. Ya da isteyen kulüp varsa, parayı getirecek. Son alternatif ise Sosa gidecek A2 Takım ile çalışacak. Burası Beşiktaş, ben kimsenin Beşiktaş'ı ayak altına almasına izin vermem. Gitmek istiyorsa şartları yerine getirecek. Biz, aklına başına alıp takımdan kalmasından yanayız ama kendisi bilir. Nasıl zamanında Quaresma en kötü olduğumuz dönemde 6 ay ayrı antrenman yaptı, o da 1 sene yapar!" 

"Futbolu burada bıraksın"

“Oğuzhan Özyakup’u biz zamanında bugünkü Pogba örneğindeki gibi almıştık. Manchester United, Pogba'yı gönderdi ve 120 milyon avroya geri aldılar. M.United onu neden bıraktıysa, biz de Oğuzhan'ı o dönemde Arsenal’den o yüzden aldık. Oğuzhan 4 senedir Beşiktaş'ta oynuyor. Onunla duygusal bir ilişkim var. Çok seviyorum. İlk geldiği zaman çocuk gibiydi, şimdi takımın lider oyuncularından birisi oldu. Ben Oğuzhan'ın futbolu burada bırakmasını istiyorum. Oyuncu yurt dışına gitmek istiyorsa bunun da şekli var. Oğuzhan burada olmaktan mutlu. Önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi'nde tecrübeli bir Oğuzhan'ı izletmek istiyoruz. Şu anda satma gibi bir niyetimiz yok.”

"Konuyu kapattık"

“Antalyaspor'un genç ve yeni başkanı var. Eto'o Beşiktaş taraftarına sempatik geliyor. Beşiktaş'a gelmek istediğini ifade etmiş. Biz de şartları konuştuk. Biz hiç bir oyuncu için anti ahlaki bir işe girmeyiz. Oyuncu ‘ben oradan çıkacağım’ dediği için ‘çık gel’ dedik. ‘Beşiktaş bizimle konuşsun’ diyorlar. Beşiktaş sizinle ne konuşacak? Kimse bizim zekamızla oynamasın.  Eto'o ile alakamızı kestik. Antalyaspor’da oynasın...”

Antalya şikayet ediyor

Fikret Orman'ın Eto'o ile ilgili dünkü açıklamaları üzerine Antalyaspor karşı atağa geçti. Kulüpten yapılan açıklamada, "Orman 'kulübünden çık da gel' diyerek futbolcumuzu yönlendirdiğini kabul etmiştir. Antalyaspor olarak her türlü yasal haklarımızı kullanacağımızı, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Etik Kurulu’na şikayette bulunacağımızı saygıyla duyururuz" denildi. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...