Teşekkürler Mete

Düzenleyen:
Teşekkürler Mete

SPOR Haberleri

17 yaşındaki milli okçumuz Mete Gazoz kendisinden 9 yaş büyük Fransız rakibini 4-0 geriden gelerek eledi.

İhlas Koleji öğrencisi olan ve ülkemizi Rio Olimpiyat Oyunları'nda okçulukta temsil eden 17 yaşındaki Mete Gazoz, turnuvada ardı ardına gelen kötü sonuçlardan sonra içimizi ferahlatan bir performans sergiledi. Eleme turunda 26 yaşındaki Fransız sporcu Pierre Plihon'la karşılaşan milli okçumuz rakibini 4-0 geriden gelerek tie-break'te 6-5 yendi ve genç yaşına rağmen 1/16 turuna kalarak büyük bir başarıya imza attı. 11 yaşından beri okçuluk için hedefini Rio olarak belirleyen genç sporcumuzun verdiği mücadele tribünde bulunan Türk seyircilerce büyük heyecanla takip edildi. Öyle ki Mete'nin farklı geriden gelip Fransız'ı elemesi yarışı seyreden diğer ülke taraftarlarınca da alkışlandı. 

Dünya 5.'siyle kapıştı

Mete ardından dünya beşincisi Hollandalı Sjef van den Berg'le 1/16 mücadelesine girişti. 21 yaşındaki rakibi önünde 70 metrelik hedef atışlarına iyi başlayan sporcumuz üçer atıştan oluşan ilk seti 29-29 berabere bitirdi. 2. sette 28-27'lik üstünlük sağlayan Mete 3-1 öne geçti. 3. sette şanssız atışlar yapan sporcumuz bu bölümü 26-25 kaybetti ve total skor 3-3'e eşitlendi. 4. atışlarda sadece tek sayı farkla 28-27 geride kalan sporcumuz 5. ve son atışlarda da zorlu rakibine 28-25 mağlup oldu ve toplamda 7-3'lük skorla yarışmayı kaybetti. Mete olimpiyatlardan elense de kafiledeki sporcularımız ve yöneticilerimiz tarafından tebrik yağmuruna tutuldu. 

Teşekkürler Mete

İhlas Koleji'nde üst düzey eğitim aldı

9 yaşından beri yarışmalara katılan Mete Gazoz Rio Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil ederek büyük bir başarıya imza attı. İhlas Koleji'nde çok üst düzey bir eğitim aldığını belirten Mete daha 11 yaşında iken babasına, "Ben Rio'da yarışacağım ve sen de tribünde olacaksın. Merak etme baba" demesiyle biliniyor. Bu altın çocuğumuz dün bu sözünü tuttu, ilk turu muhteşem bir performansla geçti ve ülkemize büyük sevinç yaşattı. Bundan sonraki turnuvalarda çok daha büyük başarılara namzet Mete'miz...

RİO 2016 GÜNLÜĞÜ

Onur da veda etti

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ndaki madalya umutlarımızdan milli boksör Onur Şipal, erkekler 69 kilo ilk turunda Bulgar Simeon Chamov'a yenilerek elendi. Rakibine 3-0 yenilen Onur, olimpiyatlara ilk turda veda etti. Milli kürekçiler Cem Yılmaz ve Hüseyin Kandemir ise erkekler hafif kilo iki çiftede iyi bir yarış çıkardı. 6.41.67'lik derece elde eden ikili serilerinde 5'inci, toplamda da 18'inci sırayı aldı. Milli sporcular, bugün 17.40'ta repesaj yarışı yapacak. Atıcılıkta erkekler trap kategorisi ikinci gün elemelerinde, milli sporcular Yavuz İlnam 13'üncü, Erdinç Kebapçı 29'uncu olarak olimpiyatlara veda etti.

Güreşçiler hazır

Türkiye'nin 2016 Rio Olimpiyatları'ndaki en büyük madalya umudu Güreş Milli Takımı, perşembe günü Rio de Janeiro’ya hareket edecek. En son kafile olarak olimpiyatlara katılacak milli takımda, serbest kategoride Süleyman Atlı (57 kg) Mustafa Kaya (65 kg), Soner Demirtaş (74 kg), Selim Yaşar (84 kg), İbrahim Bölükbaşı (97 kg), Taha Akgül (125 kg), grekoromende ise Selçuk Çebi (75 kg), Cenk İldem (98 kg) ve Rıza Kayaalp (130kg) yer alıyor. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, güreş camiası olarak Rio'ya katılmak için değil, madalya almak için gittiklerini söyledi. Milliler müsabakalarını 19-21 Ağustos tarihlerinde yapacak.

Teşekkürler Mete

Phelps madalyaya doymuyor

Olimpiyat tarihinin en çok madalya toplayan sporcusu olan ABD'li yüzücü Michael Phelps, başarılarına bir yenisini daha ekledi. ABD takımıyla 4x100 metrede birinciliğe ulaşan Phelps, 19'u altın olmak üzere kariyerindeki 23. olimpiyat madalyasını kazandı. 

Djokovic'e Del Potro çarptı

Teniste tek erkeklerde 1 numaralı seri başı Sırp Djokovic, Arjantinli Del Potro'ya 2-0 yenilerek olimpiyatlara veda etti. Olimpik Tenis Merkezi'nde oynanan ilk tur müsabakasında, 2 saat 27 dakika süren karşılaşmanın iki setini de tie-break sonunda 7-6 kazanan Del Potro, adını ikinci tura yazdırdı. Del Potro’nun rakibi Portekizli Joao Sousa oldu. 

Havuzda 3 dünya rekoru

Rio’da yüzmede 3 dünya rekoru kırıldı. Kadınlarda ABD'li Katie Ledecky, 400 metre serbestte elde ettiği 3.56.46'lık derecesiyle, İsveçli Sarah Sjostrom de 55,48'lik süresiyle dünya rekoru kırdı. Erkeklerde ise Büyük Britanyalı Adam Peaty, 100 metre kurbağalamada 57.13'lük zamanıyla dünya rekorunu eline geçirdi.

Kosova'dan tarihi altın

2016 Rio Olimpiyatları'nda kadınlar 52 kiloda mücadele eden Kosovalı judocu Majlinda Kelmendi, ülkesine oyunlardaki ilk altın madalyasını kazandırdı. Aynı zamanda Galatasaray'ın da sporcusu olan Kelmendi'nin bu başarısıyla Kosova, tarihinde ilk kez yer aldığı olimpiyatlara altın madalya ile başlamış oldu.

Teşekkürler Mete

Halil Mutlu'nun rekoru kırıldı

İki kategoride yapılan halter müsabakalarında Çinli Qingquan Long iki dünya rekoruna imza attı. Erkekler 53 kiloda podyuma çıkan Long, silkmede 170, toplamda ise 307 kilo kaldırarak iki dünya rekorunun sahibi oldu. Halil Mutlu, 2000 Sidney Olimpiyatları’nda toplamda 305.5 kilo kaldırarak rekor kırmıştı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...