Zeybekci: Türkiye ile Rusya birbirine rakip değil ortak olabilir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Zeybekci: Türkiye ile Rusya birbirine rakip değil ortak olabilir

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Türkiye ile Rusya birbirine rakip değil ortak olabilir ve birbirlerini tamamlayabilir. Türkiye'de ne yoksa bunların Rusya'da; Rusya'da ne yoksa bunların Türkiye'de olduğunu görüyoruz. Bunları bir araya getirmeliyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Rusya'ya yaptığı ziyarette eşlik eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Konstantinovski Sarayı'nda, Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katıldığı toplantıda, Türk ve Rus iş adamlarına hitap etti.

Tarihi bir güne şahitlik edildiğine, iki ülkenin yaşanan talihsiz ve üzücü dönemden önceki döneme bir an önce dönme konusunda iradesinin bulunduğuna vurgu yapan Zeybekci, "Kazanmak varken, olumlu olan alanlarda gelişmeleri sağlamak varken iş dünyasının önünü açarak birlikteliklerini ve ortaklıklarını arttırmak varken kaybetmede ısrar etmenin anlamsızlığının altını bir kere daha çizmek istiyorum. Gönlümden geçen, 24 Kasım tarihine ve ondan önceki tarihe, her şeyin olumlu bir şekilde, hızlı bir şekilde yürüdüğü o tarihe ışık hızıyla dönmek." diye konuştu.

Zeybekci, bugün her iki ülkenin liderleri, bakanları ve ülkenin sivil toplum kuruluşlarının o tarihe dönmekle ilgili kararlılığını görmekten dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti.

İki ülke arasındaki normal süreçlerde, ticarette, ekonomide problemlerin her zaman olabileceğini dile getiren Zeybekci, ancak bu problemleri çözebilecek mekanizmaların bulunduğunu belirtti.

"Yolumuza devam etmemiz lazım"

"Önümüzdeki dönemle, gelecekle ilgili iki ülkenin yapabileceği şeyler anlamında baktığımız zaman, ben inanılmaz fırsatların olduğunu görüyorum." diyen Zeybekci, şöyle konuştu:

"Bunu belki onlarca defa söyledim ama tekrar söyleyeceğim. Dünyada birbirini bu kadar tamamlayıcı iki ülke zor bulunur. Genelde komşu olan ülkeler birbirinin rakibidir, aynı alanlarda birbirlerine rakip olurlar. Türkiye ile Rusya birbirine rakip değil ortak olabilir ve birbirlerini tamamlayabilir. Türkiye'de ne yoksa bunların Rusya'da olduğunu görüyoruz. Rusya'da ne yoksa bunların Türkiye'de olduğunu görüyoruz. Öyleyse aklımızı kullanıp bunları bir araya getirmemiz lazım.

Önümüzdeki süreçte, şu anda başlattığımız Serbest Ticaret Anlaşması görüşmelerini çok hızlı şekilde bitirmemiz lazım. Serbest Ticaret Anlaşmamızın alanını genişletmemiz lazım. Türkiye ile Rusya'yı, Rusya'da ve Türkiye'de iş yapan, yatırımlar yapan ülkeler değil, üçüncü ülkelerde de işbirliği yapabilir hale getirmek lazım.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...