Fenerbahçe'de salona usta, futbola kalfa

Düzenleyen:
Fenerbahçe'de salona usta, futbola kalfa

SPOR Haberleri

Aziz Yıldırım’ın salondaki vizyonel bakışı sayesinde Obradovic ve Ze Roberto göreve getirildi… Gelin görün ki son dönemde futbolda kariyerli ve ses getiren teknik adam olmadı

Uğur AKTAN

Fenerbahçe’de Portekizli teknik adam Vitor Pereira ile yolların ayrılmasıyla sonuçlanması beklenen süreçte geri sayım devam ederken, başkan Aziz Yıldırım’ın futbol takımını her defasında kulübün diğer branşlarına nispeten daha tecrübesiz teknik adamlara emanet etmesi dikkat çekiyor. Dünyaca ünlü antrenörlerle Avrupa’nın zirvesine çıkan ve hatta Dünya Şampiyonlukları yaşayan Fenerbahçe’nin futbol takımı için yaptığı antrenör tercihleri basketbol ve voleybol başta olmak üzere diğer branşlarla karşılaştırıldığında büyük bir tezat oluşturuyor. Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe futbol takımını yönetme şansı yakalayan teknik adamlar içerisinde Joachim Löw istinası dışında Avrupa’da ses getiren bir isim olmazken, Almanya 7. Ligi’ne düşen Lorant ve İsviçre Ligi’nde küme düşmekten 1 puan farkla kurtulan Zeman’ın kariyerleri her şeyi özetliyor. İşte geriye doğru futbol takımının hocaları: Vitor Pereira, İsmail Kartal, Ersun Yanal, Aykut Kocaman, Christoph Daum, Luis Aragones, Arthur Zico, Oğuz Çetin, Werner Lorant, Mustafa Denizli, Turhan Sofuoğlu, Zdenek Zeman, Rıdvan Dilmen, Joachim Löw...

PEREIRA'YA İLK DARBE

Fenerbahçe'de dün flaş ama aslında beklenen bir gelişme yaşandı. Geçen sezonu kupasız kapatan, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Monaco'ya üçlü defans inadıyla elenen Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira sarı-lacivertli yönetimin, taraftarların ve alttan alta da oyuncuların eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Taraftarın sosyal medyada gitmesi için kampanyalar başlattığı Portekizli teknik adamın, Fenerbahçe'deki geleceği tartışılmaya başlanmıştı. Yönetim 4 milyon avroluk tazminatını ödemekten kurtulmak için yıldırmak istediği başarısız teknik adamın moralini alt üst edecek yeni bir adım attı.

Asıl bomba bugün

Pereira'nın yardımcıları Filipe Almeida, Luis Miguel, Pedro Ribeiro, Paolo Orlandoni'nin dün itibarıyle kulüp ile ilişkileri kesildi. Bu 3 yardımcının da Fenerbahçe ile yolları kesin olarak ayrıldı. Sarı-lacivertlilerde asıl bomba bugün patlayacak ve antrenmanda takımın başında Pereira'nın yerine altyapı hocası olacak. Kısacası Portekizli çalıştırıcının takımdan ayrılışı artık neredeyse netleşti. 

Pellegrini’yle görüşme

Sarı-lacivertli yönetimin dün İspanya'nın Valencia şehrinde Pellegrini ile biraraya gelerek bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Görüşmeye dair detaylar ise henüz netleşmiş değil. 62 yaşındaki Şilili teknik adam son olarak Manchester City'yi çalıştırmıştı.

BASKETBOL

ZELJKO OBRADOVİC: Fenerbahçe’ye gelmeden önce 8 Euroleague, 2 Saporta Kupası, 11 Yunanistan Ligi, 1 Yugoslavya Ligi, 1 Dünya Kupası ve 1 Avrupa Şampiyonası şampiyonluğu yaşayan efsane koç Fenerbahçe’de de başarıdan başarıya koştu.
ROBERTO INIGUEZ: Ros Casares ile Kadınlar Euroleague'de şampiyonluk yaşadıktan hemen sonra Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın başına geçen İspanyol koç, Fenerbahçe'ye iki sene üst üste Euroleague finali oynatarak tarihinin en büyük başarılarını yaşattı. Iniguez dördüncü finaline geçen sezon çalıştırdığı Nadezhda ile Ülker Arena'da Fenerbahçe'yi yenerek çıktı.
NEVEN SPAHİJA: Fenerbahçe’ye gelmeden hemen önce Eurocup’ı kazanarak Avrupa’da ses getirmeyi başaran Hırvat basketbol adamı Fenerbahçe’de de şampiyonluk yaşamıştı. Kariyerinde İsrail, İspanya, Litvanya, Slovenya, Hırvatistan ve Türkiye Ligi şampiyonlukları bulunan Spahija şimdilerde NBA ekiplerinden Atlanta Hawks’ta görev yapıyor.

VOLEYBOL

MARCELLO ABBONDANZA: Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı’nın İtalyan antrenörü 2005-2006 sezonunda CEV Kupası’nı kazanarak Avrupa şampiyonluğu yaşamıştı. Avrupa Şampiyonu apoletiyle gelen Abbondanza bu başarısını Fenerbahçe’de de tekrarlamayı başarmış ve sarı-lacivertlileri 2014’te CEV Kupası’nda zafere taşımıştı.
ZE ROBERTO: Dünyanın en iyi voleybol antrenörü olarak gösterilen Ze Roberto, 2010-2012 arasında sadece iki sene çalıştırdığı Fenerbahçe’yi önce Avrupa Şampiyonu ardından da Dünya Şampiyonu yapmıştı. Brezilya Kadın Voleybol Takımı 1992, 2008 ve 2012’de Olimpiyat Şampiyonu yapmayı başaran Ze Roberto hala Brezilya Milli Takımı’nın başında bulunuyor.

Zararda rakiplerini ikiye katladı

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray yıllık zararlarını açıkladı. Beşiktaş 1 Haziran 2015-31 Mayıs 2016 döneminde 58 milyon 792 bin lira, G.Saray 79 milyon 675 bin lira, F.Bahçe ise 116 milyon 529 bin lira net zarar açıkladı. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...