Phelps'den rekor üstüne rekor!

Düzenleyen:
Phelps'den rekor üstüne rekor!

SPOR Haberleri

ABD'li dünyaca ünlü yüzücü Michael Phelps, Rio'da rekor üstüne rekor kırdı. Phelps, 200 metre kelebek finalini ilk sırada tamamlayarak olimpik kariyerinde 21'nci altın madalyasını kazandı.

Rio'da yüzme yarışlarında ABD'li sporcu Michael Phelps rekor üstüne rekor kırdı. Önceki gün 4x100'de altın alarak rakamı 19'a çıkaran rekortmen yüzücü, erkeklerde 200 metre kelebek ve 4x200 metre serbest takımda da altına uzandı. Böylece olimpik kariyerinde topladığı altın madalya sayısını 21'e yükseltti. 31 yaşındaki Phelps, bu sayı ile tek başına birçok ülkeyi geride bırakmış durumda. Yalnızca 13 ülke, 2004'ten sonra olimpiyatlarda kazandığı altın madalya sayısında başarılı yüzücüyü geçebildi.

Phelps, 2004 Atina'da 6 altın, 2 bronz, 2008 Pekin'de 8 altın, son olarak da 2012 Londra'da 4 altın, 2 gümüş madalya kazanmayı başarmıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...