Küçükçekmece'de vatan aşkını işaret dili ile duyurdular

Düzenleyen:
Küçükçekmece'de vatan aşkını işaret dili ile duyurdular

GÜNDEM Haberleri

İşitme engelli insanların hayatlarına dokunabilmek ve işaret dilini resmi bir dil haline getirebilmek amacıyla bir araya gelen 20 kişilik ekip "Ölürüm Türkiyem" şarkısını işaret diliyle çevirisini gerçekleştirdiler.

Bireyin işitme duyarlılığının onun gelişim, uyum özellikle de iletişimde ki görevlerini yeterince yerine getirememe haline işitme kaybı denir. İlerlemesi halinde işitme engeli de oluşabilir ve toplumda ki herkes bu rahatsızlıkla karşı karşıya kalabilir.Kişinin sosyal hayatının devam ettiği düşünüldüğünde işitme engelli kişilerin toplumdan soyutlanması, yoklarmış gibi kendilerine davranılması asla kabul edilebilir bir davranış şekli olamaz. Bilakis yaşantılarını kolaylaştırmak adına gerek resmi kurumlar gerekse toplum olarak yardımcı olmak zorundayız. İşaret dili de bu konuda tartışılmaz bir kolaylık sağlamaktadır.

Bu dili öğrenme ve öğretmek için çabalayanların emekleri takdire şayandır. Sessizlerin sesi olan aynı zamanda gönüllü olarak bu işi yapanlardan biri de Ruhan ARAS tır. Aras, Sosyal projelere destek olmak için aynı zamanda Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat merkezi işaret dili ekibi kursiyerleri, "Bir işaret bir dünya" ekibi ile 15 Temmuz Şeref Meydan' ında gönüllü sahne aldı. İşitme engelli insanların hayatlarına dokunabilmek ve işaret dilini resmi bir dil haline getirebilmek  amacıyla bir araya gelen 20 kişilik ekip  "Ölürüm Türkiyem" şarkısını işaret diliyle çevirisini gerçekleştirdiler.Öğretmen ARAS, işitme engelliliğinin farkındalığı için, "vatanı sevmeye engel yok" diyerek vatan sevgisine vurguda bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...