Her fırsatta Türkiye'yi karalıyorlar

Düzenleyen:
Her fırsatta Türkiye'yi karalıyorlar

GÜNDEM Haberleri

Cemil Çiçek anlattı: Sözde soykırıma karşı görüşeceğimiz kişilerle önceden buluşup Türkiye’yi kötülediler. Senatörlerin üzerinde ABD Başkanı’ndan bile daha çok etkileri var

Yücel Kayaoğlu ANKARA 
TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, FETÖ’cülerin başta ABD olmak üzere yurtdışında Türkiye aleyhine propaganda yaptıklarına bizzat şahit olduklarını söyledi. Çiçek, meclis başkanıyken geçen yıl sözde Ermeni soykırımı tasarısına karşı görüşmeler yapmak üzere gittikleri ABD’de yaşadıkları olayları anlattı. Çiçek, FETÖ hainlerinin yurt dışında birçok lobi şirketi ile anlaştığını ve para vererek Türkiye’nin aleyhine çalıştıklarını gördüklerini ifade etti. Çiçek, “Sözde Ermeni tasarıları konusunda görüşmeler yapmak için Kanada ve ABD’ye gittik. Muhataplarımızla bir dizi görüşme planladık. Büyükelçilik mensuplarımız, bize Gülen çetesinin Türkiye aleyhine yaptığı lobi faaliyetlerini anlattı. ‘ABD Başkanı bile ülkenin yararına bir konu olsa 100 senatörün yarısından bile imza alamaz. Ama FETÖ en az 73 senatörü kendisine bağlamış’ dediler. Hatta görüşeceğimiz siyasetçileri bizden önce ziyaret edip Türkiye ve Türk hükümeti aleyhine propaganda yaptıklarını öğrendik.  Gittiğimiz yerlerde, düşünce kuruluşlarının organizasyonlarına katılıp sözde soykırım tasarısı ile görüşlerimizi aktarmak istedik. Bize bu grupları da kontrol ettikleri, toplantılar sırasında Türkiye’yi zor durumda bırakacak çıkışlar yaşanabileceği söylendi. Biz buna rağmen gidip konuşacağımızı söyledik. Ama bu tür organizasyonlara katılan bazı bakanlara FETÖ’nün dolduruşuyla zor zamanlar yaşattıklarını da biliyorum. Özellikle 17-25 Aralık’tan sonra yurt dışındaki lobi faaliyetlerini artırmaya başladılar. Tüm terör örgütleri yurt dışında kendilerine taraftar bulmak için bu yöntemi kullandı. Bunlar da aynı şeyi yapıyorlar. Dernek, vakıf, üniversite ve gazetecileri kullanıyorlar” diye konuştu. 1970’li yıllardan beri var olan bu yapının bu noktaya gelmesinde herkesin vebali olduğunu bildiren Çiçek, “ Benim vebalim yüzde 90 ise, başkasının yüzde 5, yüzde 1. Ama yüzde 1 bile zehirlemek için yeterlidir, unutmayın” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...