Parası olana prostat aşısı çıktı

/ Kaynak: AA
Parası olana prostat aşısı çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Erkeklerin korkulu rüyası prostat kanserinden aşıyla kurtulmak artık mümkün. 3 doz uygulanan aşının maliyeti 90 bin dolar (160 bin TL). Aşı, Türkiye'de geri ödeme kapsamında bulunmadığı için sadece ABD'de yaptırılabiliyor.

Prostat kanserinde, hormon ve kemoterapi seçeneklerinin yanı sıra artık "aşı" ile tedavi de mümkün hale geldi. Şu an sadece ABD'de uygulanabilen aşı yöntemi, genel sağlık durumu iyi, ağrısı bulunmayan hastalara üçer ay arayla 3 doz yapılıyor. Bir kişi için uygulanan aşı tedavisinin maliyeti, 90 bin doları buluyor. Aşı, Türkiye'de geri ödeme kapsamında bulunmuyor. Sadece ABD'deki merkezde yaptırılması gerekiyor. Uygula hakkında bilgi veren Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Erman, hastalığın en sık ABD ve İskandinav ülkelerinde görüldüğünü ifade etti. Erman, "Bunda, hem yaşlı sayısının yüksekliği hem de prostat kanserinin siyah ırkta daha çok görülüyor olması etkili" diye konuştu. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...