Rio'daki kelebek stili finallerinde tarihi olay

Düzenleyen:
Rio'daki kelebek stili finallerinde tarihi olay

SPOR Haberleri

Singapurlu yüzücü Joseph Schooling, 8 yıl önce tanıştığı ve hayranı olduğu olimpiyat tarihinin en çok madalya toplayan sporcusu Michael Phelps'i gümüşte bırakarak altını boynuna taktı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ndaki 100 metre kelebek finallerinde olimpiyat tarihine geçecek bir olay yaşandı. Singapur’u temsil eden Joseph Schooling, 8 yıl önce ülkesinde tanıştığı ve hayranı olduğu çocukluk kahramanı Micheal Phelps'le yarıştı. Sadece bu bile inanılmaz bir öykü olmaya yeterdi ama Schooling çok daha fazlasını yaptı. Rio’da şu ana kadar 4 altın kazanarak madalyalara adeta ambargo koyan ABD’li efsane yüzücüyü geride bırakıp olimpiyat şampiyonu oldu 21 yaşındaki sporcu. Phelps ile 8 yıl önce tanıştığındaki fotoğrafı yıllarca motivasyon kaynağı olarak saklayan Schooling, olimpiyat tarihinin en çok madalya kazanan sporcusu (27) olan ve yaşayan efsane olarak bilinen Michael Phelps’i geçip şampiyon olarak olağanüstü bir başarı hikayesine imza attı.

Rio'daki kelebek stili finallerinde tarihi olay

Olimpiyat rekorunu da kırdı

2016 olimpiyatları erkekler 100 m kelebek finalinde, 50.39 saniyelik derecesiyle olimpiyat rekorunu kırıp altın madalyaya uzanan Singapurlu yüzücü, mücadelenin ardından yaptığı açıklamada, "Son 8 yılda yaşananlar oldukça farklı. Çocukluğumdan beri Phelps gibi olmak istedim. İyi bir yüzücü olmamın ve daha birçok şeyin sebebi Phelps'ti" dedi. Bu yarışın kendisi için olduğu kadar ülkesi için de anlamlı olduğunu belirten genç yüzücü, "Singapur'da spor için yeni kapılar açılıyor. Ülkemde benim gibi birçok yetenekli sporcu olduğuna inanıyorum. Çok zor bir yoldan geçerek buraya geldim. Şampiyonluğun benim için ne anlama geldiğini tarif etmem olanaksız. Başarılı olmamda yardımcı olan antrenörlerim ve her zaman bana inanan aileme, arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 

RIO 2016 GÜNLÜĞÜ

Atletlerimiz su altı engelini geçemedi

Rio'da 3 bin metre su engelli elemelerinde koşan 3 atletimiz de finallere yükselemedi. Elemelerde ilk olarak Özlem Kaya piste çıktı. Milli atletimiz 9:32.03’le 20’nci olarak; ikinci seride koşan Meryem Akdağ ise 9:50.28’lik derecesiyle 43’üncülükte kalarak finale yükselemedi. 3 bin metre su engelli kategorisinde son olarak piste çıkan Tuğba Güvenç de 9:49.93’le genel sıralamada 41’inci oldu ve Rio'ya veda etti.

Rostami'den dünya rekoru

Halter branşında, erkekler 85 kiloda İranlı Kianoush Rostami dünya rekoru kırdı. Toplamda 396 kilo kaldırarak rekor kıran Rostami altın madalyanın sahibi oldu. Çinli Tao Tian toplamda 395 kiloluk kaldırışıyla gümüş, Rumen Gabriel Sincraian ise 390 kiloyla bronz madalyaya ulaştı.

100'ümüz güldü

Atletizmde hele de 100 metrede genel izleyici konumundaydık şimdi duygusal izleyici ve koşucu durumuna geldik. Çünkü yarışlarda yarı finale kalan bir atletimiz gururumuz var… Jak Ali Harvey… Ülkemiz adına yarışan Harvey dün akşam piste çıktı ve serisinde elde ettiği 10.14 saniyelik derecesiyle Jamaikalı Yohan Blake'in ardından ikinci sırayı aldı, yarı finale kaldı. Bu sabaha karşı 03.00’te piste çıkacak olan Harvey’in rakipleri Çinli Su Bingtian, Fransız Vicaut Jimmy, Jamaikalı Ashmeade, Güney Afrikalı Simbina Akani, Çinli Xie Zhenye, Amerikalı Bracy Marvin ve Fildişi temsilcisi Meite Ben Yousef… Dünkü eleme serilerinde dünyanın gözü ise tabii ki Usain Bolt’taydı… Jamaikalı rekortmen atlet kendini fazla zorlamadı ve 10.07’lik derece yapıp serisinde ilk sırayı aldı. 100 metrenin diğer önemli ismi Justin Gatlin de 10.01 ile elemelerin en iyi zamanını elde etti. Merakla beklenen 100 metre finalleri 15 Ağustos saat 04.30’da koşulacak.

Haydi sallayın minderi

Türk sporunun olimpiyatlardaki en başarılı branşı güreşte milli sporcular, 2016 Rio’daki madalya mücadelesine bugün başlayacak. İlk olarak grekoromen stilde Selçuk Çebi kürsü kovalayacak. Üç dünya şampiyonluğu bulunan sporcumuzun da yer alacağı elemeler saat 16.00'da başlayacak. Yarın ise 2012 Londra'da bronz madalya kazanan Rıza Kayaalp sahne alacak. Salı günü de 98 kilodaki temsilcimiz Cenk İldem boy gösterecek. Serbest stilde çarşamba ve perşembe günü kadın güreşçilerimizin müsabakaları gerçekleştirilecek. Elif Jale Yeşilırmak, Buse Tosun, Bediha Gün, Hafize Şahin ve Yasemin Ada bu kategoride ülkemizi temsil edecek. Serbest stil erkeklerde ise cuma günü Süleyman Atlı ve Soner Demirtaş, cumartesi günü Selim Yaşar ve Taha Akgül, pazar günü de Mustafa Kaya ve İbrahim Bölükbaşı madalya için mindere çıkacak.

Rio'daki kelebek stili finallerinde tarihi olay

Önder Şipal veda etti

Boksta Rio'dan iki üzücü bir haber geldi. 75 kilo müsabakasında Önder Şipal 2. turda Hintli rakibi Krishan Vikas'a 3-0, 52 kiloda da Selçuk Eker, Çinli Jianguan Hu'ya 2-1 yenilerek olimpiyatlara veda etti . 64 kilodaki temsilcimiz Batuhan Özgeç ise bu gece 01.00'de 16'lı eleme turunda Brezilyalı Joedison Teixeira ile karşılaşacak.

Ledecky rekora doymuyor

Rio Olimpiyatları'nda Katie Ledecky rekora doymuyor. 19 yaşındaki Ledecky, 800 metre serbestte altın madalyaya ulaşırken, 8:04.79'luk dereceyle kendisine ait dünya rekorunu da yaklaşık iki saniye geliştirdi. Ledecky bu zaferle birlikte Rio’daki dördüncü altın madalyasını kazandı. 

Özge Bayrak moral verdi

Badminton tek kadınlarda milli sporcu Özge Bayrak, ilk maçında İtalyan Jeanine Cicognini'yi üstün bir oyundan sonra 2-0 yendi. Rakibini 21-14 ve 21-9'luk setlerle deviren Özge, olimpiyatlara galibiyetle başladı. Milli sporcu gruptaki ikinci maçında bugün Güney Koreli Bae Yeon-ju ile karşılaşacak.

Abduljadayel tarihe geçti

Suudi Arabistanlı Kariman Abuljadayel, ülkesi adına 100 metre koşusunda yarışan ilk kadın sporcu olarak tarihe adını yazdırdı. Elemelerde başörtüsü ve kapalı kıyafetiyle yarışan 22 yaşındaki Abuljadayel, ilk kadın 100 metreci olarak tarihe geçti ancak koşudan 14.61'lik dereceyle 7. ayrıldı ve yarı finale yükselmeyi başaramadı.

Periler ışıl ışıl    

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden ve çeyrek finale çıkmayı bir önceki Belarus maçında garantileyen A Milli Kadın Basketbol Takımı, gruptaki son karşılaşmasında ev sahibi Brezilya'yı iki uzatma sonunda 79-76'lık skorla mağlup etti. Maçın normal süresi 60-60, ilk uzatması ise 70-70 sona erdi. Millilerde Işıl Alben 18 sayı, 9 ribaunt, 5 asist, 8 top çalmalık performansıyla devleşti. Lara Sanders ise Brezilya potasına 23 sayı gönderirken, 10 da ribaunt çekti. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...