Çorum'da 15 bin kızılçam kül oldu

Düzenleyen:
Çorum'da 15 bin kızılçam kül oldu

YAŞAM Haberleri

Çorum'un Osmancık İlçesi’ne bağlı Yukarı Zeytinlik Köyü çevresinde çıkan orman yangını, 3 günlük çalışma sonrasında söndürüldü.

Amasya Orman Bölge Müdürülüğü'nün koordinesinde 8 ilden 28 arozöz, 2 dozer, 50 teknik eleman, 150 işçi ve vatandaşlar destek verdiği, 2 helikopterinde havadan müdahale ettiği yangında ölen yada yaralanan olmazken, 1 iş makinesi yangından etkilenerek kullanmaz hale geldi. Yangında 300 dönümlük alanda bulunan 15 bin kızılçam ağacı ise kül oldu.

İLK ANDAN İTİBAREN MÜDAHALE
Çalışmalar hakkında bilgi veren Amasya Orman Bölge Müdürü Zekeriya Nane şunları söyledi: "Orman arazisindeki yangına, ekiplerimizle ilk andan itibaren müdahale ederek daha da büyümesini önledik. Rüzgarın etkisiyle sürekli yer değiştiren yangını ekiplerimiz kontrol altına alarak gerekli soğutma çalışmalarının ardından tamamen söndürdü. Bölgede 300 dönümlük alanda bulunan 15 bin kızılçam zarar görürken, yangına müdahele etmek isteyen ekiplerimize yol açmaya çalışan bir iş makinesi de yangından etkilenerek kullanılmaz hale geldi."

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...