Avusturyalılara tarihi ayar

Düzenleyen:
Avusturyalılara tarihi ayar

DÜNYA Haberleri

Türkiye düşmanlığının devlet politikası hâline geldiği Avusturya’da bir sunucu, Erdoğan’a ve Türklere hakaret etmeye kalktı. UETD temsilcisi Hakan Gördü, “Erdoğan paranoyası sizi kör etmiş” dedi.

Avusturya televizyonunda bir tartışma programına katılan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD temsilcisi Hakan Gördü, Avusturyalı siyasetçiye 15 Temmuz’la ilgili ders niteliğinde açıklamalar yaptı. Avusturya televizyonundaki tartışma programında sunucu, darbe girişiminden sonra tutuklanan 6 bin kişiden 2700’ünün hakim ve gazetecilerden oluştuğunu belirterek, “Buna rağmen Türk halkı neden hâlâ Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı destekliyor? Bir korku mu var?” diye sordu. Bunun üzerine “Erdoğan paranoyası sizlerin gözünü kör etmiş” diyerek söze başlayan UETD Avusturya temsilcisi Hakan Gördü, “Bu çok enterasan bir soru, ortada bir darbe girişimi var savaş uçakları Meclis’i bombaladı. STK’lar halk hep birlikte darbe girişimini engelledi. Bu meselenin Erdoğan ile ilgisi yok, bu toplumun diktacı bir kalkışmaya karşı yürüttüğü toplu bir harekettir. Bunu ‘Erdoğan Paranoyası’ içinde olanlar anlamakta güçlük çekiyor. Erdoğan Paranoyası yüzünden bir toplumun tarihî başarısını görmemezlikten geliyorsunuz” açıklamasını yaptı.

SİZ SEÇİN O ZAMAN!

Batılıların Türk halkının demokratik seçimi artık kabullenmesi gerektiğini söyleyen Gördü, “Halkın kendi oyları ile seçilen bir hükümeti yok sayıyorsunuz. Sayın yetkili o zaman bir önerge verin Türk hükümetini Avusturyalılar seçsin. Halk kendi oyları ile bu partileri ve hükümeti seçti. Bugün konu ne Erdoğan ne Türkiye; konu demokrasi mücadelesidir” ifadesini kullandı. Programa katılan Avusturyalı bir siyasetçi ise, “Ben ülkemde Türkiye benzeri hiçbirşey istemiyorum, bunun için mücadele edeceğim” demesi üzerine Hakan Gördü de, “Türkiye’deki meselelerin Avusturya’ya taşınmasını istemiyorsanız, o zaman partili arkadaşlarınızın kulaklarını çekin uluslararası bir terörist örgüt olan PKK’ya yaptıkları desteğe son versinler” cevabını verdi.

İNSANLIK İÇİN YAPTIK

Türkiye’nin AB’yi Suriyeli mülteciler ile tehdit ettiğini dile getiren Avusturyalı siyasetçi, bu sefer de Hakan Gördü’den şu cevabı aldı: “3 milyon Suriyeli mültecinin durumu ne olacaktı hiç düşündünüz mü? Onlar orada gaddar bir cuntanın yönetiminde kalabilecekler miydi? Avrupa’ya gönderilmeyeceklerini ne biliyorsunuz? Neden Avrupalı politikacılar bu kadar sorumsuz davranabilmekte? Türkiye Suriyeliler için yaptığını Avrupa için yapmadı insanlık için yaptı. Neden bu kadar kibirli konuşuyorsunuz, Suriyelileri Akdeniz’e gömen Avrupalılar değil mi? İnsan hakları ve demokrasi bu şekilde mi korunuyor. Mülteciler Yunanistan’da kapılara dayandığı zaman insan hakları sözleşmesini unuttunuz. Cenevre sözleşmesini unuttunuz. O yüksek değerler dediğiniz hiçbir şey kalmadı. Hatta Şengen’i bile kaldırmaya kalktınız.”

AVUSTURYA'DAN YENİ BİR REZALET

Türkiye düşmanlığını artık gizlemeyen Avusturya hükümeti, yeni bir skandala daha imza attı. Avusturya’nın başkenti Viyana’da Schwechat Uluslararası Havalimanı’ndaki panoda ikinci defa Türkiye aleyhtarı haber yayınlandı. Avusturya medyasında kullanılan, “Türkiye, 15 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor” başlıklı haber havalimanındaki panoda yer aldı. Türkiye’ye yönelik kara propaganda amacı taşıyan haberin panoda yayınlanması buradaki Türk vatandaşlarının büyük tepkisine yol açtı. Olay, Türk Büyükelçiliği’ne bildirildi. Elçilik de Ankara’yı durumdan haberdar etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da söz konusu haberin kaldırılması için girişimde bulundu. Viyana Büyükelçiliği’nin müdahalesi sonucu Türkiye’yi karalama amacı taşıyan skandal haber havaalanındaki panodan kaldırıldı. Havalimanındaki ikinci skandal sonrası Avusturya Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak Türkiye’nin tepkisi dile getirildi. Ankara’nın, Avusturyalı diplomata, “Avusturya’nın Türkiye’ye karşı hasmane tutumunu anlamak mümkün değil. Bir daha tekrarlanması halinde cevabımızın çok daha sert olacak” dediği öğrenildi. 

1 HAFTADA 2 SKANDAL

Geçtiğimiz haftalarda da Viyana Schwechat Uluslararası Havalimanı’ndaki ekranda “Türkiye tatili ile sadece Erdoğan’ı destekliyorsunuz” başlıklı Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı ilanları yayınlanmıştı. Olayın ardından Dışişleri Bakanlığı, Avusturyalı makamlarla temas geçmiş ve bu çirkin ilanların yayınına son verilmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...