Cesur yürek

Düzenleyen:
Cesur yürek

YAŞAM Haberleri

15 Temmuz gecesi sokağa çıkan vatandaşlardan Faruk Cesur, önce helikopterin ardından Emniyet önündeki darbeci askerlerin kurşunlarıyla yaralandı.

FETÖ darbe girişiminin seyrini değiştiren kahramanlıklara her gün bir yenisi ekleniyor. Kanlı gecenin en önce direnenlerden birisi de Faruk Cesur... Darbecilere karşı durmak için gittiği Ankara Emniyeti önündeki köprüde askerlerce havadan ve karadan açılan ateş sonucu yaralanan Cesur, o gün yaşadıklarını anlattı. İlk önce darbecilerin helikopterden köprüye ateş açtıklarını söyleyen Cesur, bu sırada şarapnel parçasının bacağına isabet ettiğini söyledi. Gömleğini çıkarıp bacağına turnike yaptığını ifade eden Cesur, şunları belirtti: “O esnada diğer askerler de köprüde üzerimize ateş etti. Biz oraya savaş yapmaya gitmedik, askerleri ikna etmeye gittik. Tamamen bir tavır almışlar, o tavırlarından geri adım atmıyorlardı. Dinlemeden vurdular. Helikopter taradıktan sonra askerler bizi vurdu.” Cesur, daha önce de darbelere tanıklık ettiklerini ancak 15 Temmuz gecesinin diğerlerinden çok farklı olduğunu, burada askerlerin halkın üzerine ateş açtığını dile getirdi.  Yaralı getirildiği hastanede darbe girişimini televizyondan izlediğini ifade eden Cesur, “Darbe bitene kadar kendi bacağımı, ağrımı unuttum. Oraya gitmemek, geleceğini bırakmak demekti. Bin defa da giderim ancak hiç olmamasını isteriz” dedi. Gülbeyaz Cesur da eşi Faruk Cesur’un o gece kendisine haber vermeden dışarı çıktığını belirtti.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...