İnanması zor ama bu yüzükler ahşap

Düzenleyen:
İnanması zor ama bu yüzükler ahşap

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Kanadalı genç bir tasarımcı grubu, ülkelerinin turkuaz göllerini, eşsiz ormanlarını ve Pasifik Okyanusu’nun güzelliklerini ahşaptan yaptıkları yüzüklere yerleştiriyor.

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ 
Bir yüzüğe taş olarak neler konulabilir? Bir pırlanta, bir yakut veya zümrüt… Kanada’da yaşayan bir grup genç tasarımcı, bunlarla iktifa etmeyip tabii güzelliklerle çevrili koca bir coğrafyayı yaptıkları yüzüklere sığdırmayı başarmış. 
Grup, ikamet ettikleri Britanya Kolombiyası eyaletinin coğrafyasını yansıtacak yüzükler imal etmek için düşünmeye başlamış. Secret  Wood adında bir şirket kurarak sadece ahşap ve ağaç reçinesinden meydana gelen, tabii yüzük tasarımları çıkarmışlar. Farklı çeşitte ahşap ve reçineleri kullanarak, el yapımı tasarımlar meydana getirmişler. Bu yüzden de yüzüklerin her biri farklı olmuş. Yaklaşık bir sene önce bu işe başlayan Kanadalı ekibe, benzersiz dizaynlarıyla herkesin alakasını çeken yüzüklerin hikâyesini sorduk.
¥ Çok sıra dışı yüzük tasarımları yapıyorsunuz, başarınızın arkasında ne var?
Çok kültürlü genç bir ekibiz. Kanada’nın Britanya Kolombiyası bölgesinde çalışıyoruz. Burası eşsiz bir tabiat ve coğrafi güzelliklerle süslü. Âdeta bizim için sonu olmayan bir ilham kaynağı. Eyaletimizde turkuaz göller, buzul kaplı dağlar, benzersiz ormanlar, güçlü şelaleler ve görkemli Pasifik Okyanusu’yla çevriliyiz. Yaşadığımız yerin bu muhteşemliği de işlerimize yansıyor. Yaptığımız her yüzüğe, içinde yaşadığımız güzellikleri aktarmaya çalışıyoruz. Böylece onları satın alanlar da güzellikleri bizimle paylaşmış oluyor. Aldığımız müspet geri dönüşler tutkumuzun devamını sağlıyor.
İnanması zor ama bu yüzükler ahşap
¥ Bu yüzükleri nasıl imal ediyorsunuz? 
Yüzükleri tamamen tabii malzemeler olan ahşap ve ağaç reçinesinden imal ediyoruz. Elle yaptığımız  için de tamamlamak haftalar alabiliyor. Oldukça kabiliyetli ekibimizle, reçine ve tahtanın birleşimi olan sihirli bir çalışma yapıyoruz. Bunu nasıl yaptığımız ise bizde saklı. 
¥ En çok hangi yüzükleriniz satılıyor?
En popüler tasarımlarımız “Büyülü Orman”, “Şelale”, “Çiçek Ormanı” ve “Yeşil Millettia Laurentii Ormanı’.
¥ Türkiye’den yüzüklerinize talep var mı?
Şirketi henüz birkaç yıl önce kurduk ama dünyanın her tarafından işlerimiz talep ediliyor. Orta Doğu’dan çok sayıda sipariş alıyoruz. Türkiye’den de var.
 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...