Galatasaray'ın arması yetiyor

Düzenleyen:
Galatasaray'ın arması yetiyor

SPOR Haberleri

Eleştirilen başkan 16. ayında 5. kupasını gördü. “Emanetçi” diye lanse edilen teknik direktör G.Saray’ın başında 2. kupasını kazandı. Bitik denilen takım, 2 finalde 2 tarihi rakibini devirdi.

Burhan Can TERZİ

Galatasaray, son lig şampiyonu Beşiktaş’ı Konya’da mağlup ederek Turkcell Süper Kupa’nın sahibi oldu. Bahis şirketlerinin bile şans tanımadığı sarı-kırmızılılar, finalde kazanma alışkınlığını yine gösterdi. Son 4 ay içerisinde 2 kupa kazanan Galatasaray artık “Ne olursa olsun arması yeter mutlaka kupa alır” algısını hafızalara yerleştirdi. Bu algının oluşması çok normaldi; çünkü Galatasaray’da son 2 senede neler yaşanmamıştı ki… Başkan Ünal Aysal gitmiş, yerine geçici olacağı çok net belli olan Duygun Yarsuvat, G.Saray’ın 1 numarası olmuştu. Akabinde İtalyan Prandelli kapı dışarı edilmiş ve teknik direktörlüğe “Galatasaray’ın çocuğu” Hamza Hamzaoğlu getirilmişti. 2014-2015 sezonunun en kritik döneminde başkanlık seçimi yapılmış ve Dursun Özbek yönetimi devralmıştı. Özbek daha seçim mutluluğu yaşarken sarı-kırmızılılar önce lig şampiyonu, sonrasında da Türkiye Kupası şampiyonu olmuştu. 

Finallerin takımı

Dursun Özbek başkanlığında, Hamzaoğlu teknik direktörlüğünde sezona da Süper Kupa ile başlayan Galatasaray için, günler ilerledikçe her şey kötüye gitti. Lig ve Şampiyonlar Ligi’ndeki olumsuz sonuçlar sonrasında Hamzaoğlu ile yollar ayrıldı. Yerine getirilen Mustafa Denizli ile işler daha da sarpa sardı. UEFA’nın verdiği men cezası G.Saray’ı kaosa sürükledi. Denizli de Florya’da fazla kalamadı. Altyapı sorumlusu Jan Olde Riekerink’e takım geçici olarak emanet edildi. Sezonu Riekerink ile 6. bitiren sarı-kırmızılılar, Ziraat Türkiye Kupası finalinde “Yıldızlar topluluğu” Fenerbahçe’yi mağlup edip, kupa sevinci yaşadı. Yönetim, emanetçi diye lanse edilen Riekerink ile yeni sezona devam etme kararı aldı. Türkiye Kupası’ndan 79 gün sonra Riekerink’li Galatasaray, Turkcell Süper Kupa’da Beşiktaş’ı geçip, yine sahnede sevinen ekip oldu. Son 5 sezonda 15 kupanın 10'unu kazanan Cimbom finallerin kazanan takımı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Fark var

Yönetim, hoca değişikliklerine; finansal problemlere rağmen kupaları toplamaya devam eden Galatasaray, Beşiktaş zaferiyle birlikte 1959’dan itibaren kazandığı kupa sayısını 54'e çıkardı. Profesyonel dönem sonrası 1 UEFA, 1 Avrupa Süper Kupa, 20 lig, 17 Türkiye Kupası, 10 Cumhurbaşkanlığı, 5 TFF Süper Kupa şampiyonluğu kazanan sarı-kırmızılılar, resmi kupa toplamlarında 54'e ulaştı. Fenerbahçe’nin toplam kupa sayısı 34'te; Beşiktaş'ın ise 29’da kaldı. Cimbom bu alanda en yakın rakibine 20 fark atmış oldu.

Aslanlarım ileri

Galatasaray, Konya'da son iki sezonun 5. kupasını aldı. Kötü geçen sezon 2015-2016 sezonun finalini Türkiye Kupası zaferiyle yapan sarı-kırmızılılar, 2016-2017’nin başlangıcını da Turkcell Süper Kupa ile yaptı. Beşiktaş maçı sonrası takımın dönüş uçağında da kupa sevinci devam ederken Başkan Dursun Özbek, “Başkan seçildikten sonra 6 kupa vardı ve bunun 5'ini Galatasaray aldı" dedi. Özbek şöyle devam etti: “Müzemize bir kupa daha götürüyoruz. Oyuncularımızın ayaklarına sağlık. Bu moralle ligde de çok iyi neticeler alacağımızdan eminim. Şimdi sırada lig var...”

En kötü senemiz böyle olsun

Cengiz Özyalçın: "Kazanmamızın mutluluğu başka bir şey." 
Eşref Alaçayır: "Öncelikle Riekerink'i kutluyorum. Takım herhalde bundan sonra da tüm maçlarda böyle oynayacaktır. Başka türlü kabul etmiyoruz." 
Nasuhi Sezgin: "Çok mutluyuz, alıştığımız şeyler bunlar. Turgay Şeren Sezonu'nda takımımızdan şampiyonluk istiyoruz."
Levent Nazifoğlu: "Otoriteler zor bir sezon geçirdiğimizi söylemişti. 3 kupanın 2'sini aldık. En kötü senemiz böyle olsun."

Hollandalı, madalyasını engelli bir hayranının boynuna taktı

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Wesley Sneijder ile bir Galatasaray taraftarı arasında duygu dolu anlar yaşandı. Hollandalı oyuncu, engelli vatandaşa Turkcell Süper Kupa madalyasını hediye etti. Sneijder’in bu jestinin ardından sarı-kırmızılı taraftar gözyaşlarına boğulurken, hem stattakiler hem de stat dışında olayı görenler duygu dolu anlar yaşadı. Hagi’den sonra taraftarın tamamen benimsediği tek 10 numara olan Hollandalı için övgü dolu yorumlar yapıldı. Bu arada Sneijder, Konya’daki Beşiktaş zaferiyle birlikte Galatasaray forması altında 8. kupasına ulaştı. 

Podolski Karabük maçını kaçıracak

Beşiktaş maçında ayağı burkulan Lukas Podolski’nin Süper Lig’in ilk haftasında oynanacak Karabük maçında forma giyemeyeceği belirtildi. Sosyal medya üzerinden ayağının fotoğrafını paylaşan tecrübeli yıldız, “Sakatlığımın ciddi olmadığını umuyorum. Antrenmanlara dönmeyi dört gözle bekliyorum” dedi. 

Futbola darbe vuranlardan çıkanlar...

Konya’da Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan Süper Kupa final maçına damga vuran olaylardan biri de sahaya atılan meşaleler oldu. İki takım taraftarları arasında mücadele öncesi de olaylar çıkarken, aralarında sahaya meşale atanların da olduğu öne sürülen 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin sorgusu ve olaylara karışan diğer şüphelilerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Bu arada stada girişte yapılan aramalarda balta, keser, döner bıçağı, kuru sıkı tabanca, pala ile çok sayıda sopa, tahta parçası ve meşale ele geçirildi. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...