'FETÖ’cülere idam ödül olur'

Düzenleyen:
'FETÖ’cülere idam ödül olur'

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yıldırım, darbe girişimi sonrası gündeme gelen idam tartışmasıyla ilgili ‘’İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için’’ dedi.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında konuştu.  Başbakan Binali Yıldırım, “Suçüstü yakalandılar.  Çünkü beklemiyorlardı. Akıl hocaları onlara ‘Bu iş bitti Tayyip Erdoğan gitti’ demişti.  ‘Gözünüz aydın’ diye birbirlerini kutlarken sabah ışıklarında bir şaşkınlık... Ne oldu ? ‘Bize böyle dememişti. Bunlar yine burada.’  Nerede hata yaptılar ? Başladılar, darbeyi kınamak yerine darbecilerin nerede hata yaptıklarını uzun uzun anlatmaya başladılar. Sonunda da bir dahaki sefere darbede başarısız olmamak için 10 altın kural nedir onları açıkladılar. 10 değil 100 bin kuralınız bile olsa karşınızda millet var millet. Hesabı sorarken intikam duygusu ile hareket etmeyeceğiz. Adaletle hesap soracağız. Türk adaleti hesap soracak. Hiç kimsenin yaptığı yanına kalmayacak. Bundan emin olabilirsiniz.  İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için. O da tarafsız ve adil yargılamadır” diye konuştu. PKK’nın Diyarbakır’daki kanlı saldırısına da değinen Başbakan Yıldırım’ın konuşması özetle şöyle:
PKK’NIN ÜST AKLI DIŞARIDA
“İki sözünün biri ‘Bölge insanının sorunları bizim sorunumuz’ diyen PKK terör örgütü ve onun uzantıları bir kez daha kan dökmekten geri durmadılar. PKK’nın Kürt sorunu diye bir sorunu yok. Olsa olsa Kürt vatandaşlarımızın PKK gibi bir sorunu var. Bizim görevimiz de bu sorunu ortadan kaldırmak. Bunlar ne yerli ne milli. Bunların üst aklı dışarıda. Parayı veriyorlar, öldürüyorlar, ‘Dur’ diyorlar, duruyorlar. Aynen FETÖ gibi. 
“HADİ ORADAN, HADİ”
Yanlışlarını söyleyeceksin diktatör olacaksın öyle mi? Hadi oradan, hadi. Bu millet esaret altına girmeyen tek ulustur. Kimseyi de sömürmeyen tek millet vardır, Türk milletidir. Tek dişi kalmış canavar medeniyet havarilerin gene suspus oldular. Darbe lafını ağızlarına almadılar. Darbeciler iyi çocuklar bunları hırpalamayın. Yağma yok, FETÖ gelecek hesap verecek.
15 Temmuz’da bunların ne olduklarını gördük. Eğer bu örgüte bilerek ve isteyerek destek vermeye devam etmediyse hiç kimse endişe etmesin. Ama 17 Aralık’tan sonra mazeret yok. Vücuttaki kanser hücreleri gibi bunları ayıklayacağız. Bundan sonra da kanun hükmünde kararnameler olacak.”

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...