Hacıbektaş töreninde güldüren diyalog

Düzenleyen:
Hacıbektaş töreninde güldüren diyalog

POLİTİKA Haberleri

57. Ulusal 27. Uluslararası Hacı Bektaş Veli’yi Anma törenleri ve kültür-sanat etkinlikleri Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, salona birlikte gelererek halkı selamladı. Bakan Avcı, kürsüye vatandaşların alkışları ve sloganları eşliğinde çıktı. Hacı Bektaş Veli’nin ‘İncinsen de incitme’ öğretisine bugünlerde daha da çok ihtiyaç duyduklarını kaydeden Bakan Avcı, “Bir olarak, iri ve diri olarak bir ay önce hep birlikte bayrağımıza sahip çıktık. Bundan sonra da özellikle eğitim ve kültür hayatımızda genç kuşaklara olabildiğince sade olarak çaba göstermemiz gerekiyor’’ diye konuştu. Avcı, salonda atılan sloganlara değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Salona girerken, sizlerin ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganlarınızı duyunca, sayın Kılıçdaroğlu’na ‘Size söylüyorlar’ dedim. Yerimize oturduğumuzda ise ‘Türkiye laiktir, laik kalacak’ sloganlarını duyunca da ‘Bakın bu sefer bana söylüyorlar’ dedim. Sayın Kılıçdaroğlu da, ‘Alınganlık yapmayın. Hepimize söylüyorlar’ karşılığını verdi.’’ Bakan Nabi Avcı’nın bu sözleri salondakiler tarafından alkışlandı. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...