Kılıçdaroğlu: 'Kalkışmanın siyasi ayağı bulunmalıdır'

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu: 'Kalkışmanın siyasi ayağı bulunmalıdır'

POLİTİKA Haberleri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Umarım darbe sonrasında güçlü bir özeleştiri olur. Hatalar bir daha tekrar edilmez ve Türkiye geleceğini daha sağlıklı inşa eder” dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Kılıçdaroğlu, 26 Temmuz’da darbenin araştırılması için oy birliğiyle komisyon kurulduğunu hatırlattı. Kılıçdaroğlu, “MHP, HDP ve CHP komisyona üyelerini verdi. Üye vermeyen sadece Adalet ve Kalkınma Partisi. Neden araştırma komisyonuna milletvekili görevlendirmiyorsunuz? Bu darbe girişiminin siyasal ayağının ortaya çıkarılması lazım. Ana sorumluları bulunmalı. Parlamento bunu çıkarmazsa kim çıkaracak? Yargının ne olacağını bilmiyoruz. Ama bu parlamento bombalandı, mahkemeler değil. Kimler destekledi FETÖ denen terör örgütünü, bunu Meclis’in sorgulaması lazım. Araştırmazsak görevimizi yapmamış oluruz” diye konuştu. Hükûmete seslenen CHP lideri, “Mademki demokrasiyi savunuyoruz, mademki Türkiye darbe hukukundan arındırılsın diyoruz, o zaman bu seçim sistemini değiştireceğiz. Bu yüzde 10 seçim barajı ayıbından Türkiye demokrasisini kurtarmamız lazım. 17- 25 Aralık ayrı yerde duruyor zaten. Darbeciler nasıl yargılanıyorsa devleti soyanların da yargılanması lazım” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...