FETÖ'den 'Ahmet Türk'ü destekleyin' talimatı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FETÖ'den 'Ahmet Türk'ü destekleyin' talimatı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mardin merkezli 11 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda ortaya çıkan yazışmalarda "il ablası" tarafından yerel seçimlerde Ahmet Türk'ün desteklenmesi talimatı verildiği ortaya çıktı.

Mardin merkezli 11 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonda 22 kişi gözaltına alındı.

11 İLDE OPERASYON

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Mardin, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana, Elazığ, İstanbul, Mersin, Diyarbakır, Balıkesir ve Siirt'te operasyon düzenlendi.

"ABİ" VE "ABLALAR" GÖZALTINDA

Operasyonda örgütün "bölge ve il ablaları ile abileri, kadınlardan sorumlu eğitim ablası ve abisi"nin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Aralarında 9 öğretmen, 3 hemşire ve 1 muvazzaf subayın da bulunduğu şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

1 DOLARLAR BULUNDU

Zanlıların ikametlerinde yapılan aramada, örgüte ait çok sayıda doküman, üzerinde "F.GÜLEN" yazılı kol saati ve 1 dolar ele geçirildiği öğrenildi.

FETÖ'DEN AHMET TÜRK TALİMATI

Şüphelilerin kendi aralarında yaptıkları yazışmalarda, "il ablası" tarafından 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'ye oy verilmemesi, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Türk'ün desteklenmesi yönünde örgüt üyelerine talimat verildiğinin tespit edildiği belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...